Το Πανεπιστήμιο Κρήτης παραχωρεί έκταση για νέο νοσοκομείο στο Ρέθυμνο

Τελευταία Ενημέρωση:

Η πρόθεση του πανεπιστημίου Κρήτης να παραχωρήσει έκταση στου Γάλλου για τη δημιουργία του νέου νοσοκομείου Ρεθύμνου φαίνεται να παίρνει την επίσημη οδό. Κατ’ ασφαλείς πληροφορίες των «Ρ.Ν.» ο πρύτανης κ. Γιώργος Κοντάκης έχει έρθει σε επαφή με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια τον οποίο ενημέρωσε ότι το πανεπιστήμιο είναι διατεθειμένο να παραχωρήσει την απαιτούμενη έκταση για το σημαντικό αυτό έργο για το Ρέθυμνο, διερμηνεύοντας την ανάγκη της τοπικής κοινωνίας να αποκτήσει ένα σύγχρονο και αξιοπρεπές δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Στον κ. Κικίλια ο πρύτανης γνωστοποίησε επίσης την πρόθεση για διασύνδεση του νέου νοσοκομείου με την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Κρήτης και τη δημιουργία πανεπιστημιακών κλινικών.

Η θετική αυτή εξέλιξη έρχεται ακριβώς ένα μήνα μετά τον δημόσιο διάλογο που έγινε με πρωτοβουλία των «Ρ.Ν.» στις 11 Απριλίου, μεταξύ της πρυτανικής αρχής και των τοπικών θεσμικών φορέων για όλα τα ζητήματα που άπτονται του ακαδημαϊκού ιδρύματος και της σχέσης του με την κοινωνία του Ρεθύμνου, όπου μεταξύ άλλων τέθηκε για πρώτη φορά δημόσια και το θέμα παραχώρησης έκτασης στου Γάλλου από το πανεπιστήμιο για ανέγερση νέου νοσοκομείου, το οποίο που θα καλύπτει τις σημερινές υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού του νομού Ρεθύμνης αλλά και θα προσφέρει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του.

«Οι οικοπεδικές εκτάσεις του πανεπιστημίου για τη χωροθέτηση του νέου νοσοκομείου, είναι ιδανικές, αφού βρίσκονται σε μια περιοχή κοντά στον περιαστικό ιστό, με ανεπτυγμένη συγκοινωνία και εύκολη πρόσβαση τόσο από την πόλη όσο και με βάση τον εκσυγχρονισμένο Β.Ο.Α.Κ. που θα αναβαθμιστεί τα επόμενα χρόνια. Θέλουμε τη βοήθεια σας, τη στήριξή σας, τη συμμετοχή σας, ως πανεπιστήμιο» είχε πει απευθυνόμενος στον κ. Κοντάκη ο υφυπουργός Υποδομών-Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, ενώ ο βουλευτής Ανδρέας Ξανθός είχε προσθέσει: «Υπάρχει η δυνατότητα να γίνει νέο νοσοκομείο στο πανεπιστήμιο και με πνεύμα καλής συνεργασίας που νομίζω ότι υπάρχει, όπως δήλωσε και δημόσια ο πρύτανης, μπορεί να γίνει. Θα είναι σημαντικό βήμα για τον τόπο μας και μια τεράστια συμβολή του πανεπιστημίου, η οποία θα αναγνωριστεί καθολικά από την τοπική κοινωνία».

Τη θετική του διάθεση έδειξε τότε ο πρύτανης κ. Κοντάκης απαντώντας: «Συμπαραστέκομαι αμέριστα στο αίτημα τόσο της κοινωνίας όσο και των φορέων για την συμβολή του πανεπιστημίου στην δημιουργία ενός νέου πανεπιστημιακού νοσοκομείου και μακάρι να μπορέσουμε, μέσα από τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουμε να βοηθήσουμε σ’ ένα τέτοιο εγχείρημα και γιατί όχι, γιατί να μην υπάρξει και διασύνδεση το καινούργιου νοσοκομείου του Ρεθύμνου με την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Κρήτης ούτως ώστε να υπάρχει και ενιαία παροχή υπηρεσιών ανάμεσα στις δύο πόλεις».

Η πρόθεση όπως φαίνεται μετουσιώνεται σε αποτέλεσμα από πλευράς της πρυτανικής αρχής και το θέμα περνάει στο καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες υλοποίησης του έργου. Έργο το οποίο οι τοπικοί φορείς σύσσωμοι πρέπει να διεκδικήσουν και να στηρίξουν.

Κατά πληροφορίες ο υφυπουργός υποδομών-Μεταφορών Γ. Κεφαλογιάννης έχει αναλάβει πρωτοβουλίες αναφορικά με την αναζήτηση χρηματοδοτικών εργαλείων ενώ βρίσκεται σε συζήτηση με τις «Κτιριακές Υποδομές» στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου.

rethnea.gr

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...