Χωρίς self test τα παιδιά στους βρεφονηπιακούς

Petite Perle 300×250

Ανοίγουν από Δευτέρα οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί

Την επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών από τη Δευτέρα 17 Μαΐου ανακοίνωσε επίσημα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς και την επιστροφή στη δια ζώσης λειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας, κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα.

Τα παιδιά που πηγαίνουν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και παιδικούς σταθμούς δεν θα υποβάλλονται σε self test σε αντίθεση με τους εργαζόμενους, οι οποίοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο αυτοδιαγνωστικά τεστ την εβδομάδα.

Επίσης, από τη Δευτέρα 17 Μαΐου επαναλειτουργούν τα μουσικά εκπαιδευτικά ιδρύματα μόνο για ατομικά μαθήματα, με αναλογία ένας μαθητής ανά έναν καθηγητή. Στην ίδια ημερομηνία ξεκινούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια.

Όπως υπενθύμισε ο κ. Χαρδαλιάς, από την ερχόμενη Δευτέρα απαιτείται η διενέργεια self test μία φορά την εβδομάδα για την προσέλευση μαθητών, εκπαιδευτικών και λοιπού προσωπικού στις σχολικές μονάδες. Το self test θα διενεργείται εντός 24 ωρών, πριν από την προσέλευση στο σχολείο κάθε Δευτέρα πρωί.

Πηγή: cnn.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ