Ισοφάρισε το στοιχειωμένο ρεκόρ 49 χρόνων ο Λεβαντόφσκι που έφτασε τα 40 γκολ στη σεζόν

Petite Perle 300×250

Με ένα μπλουζάκι κάτω από τη φανέλα της Μπάγερν που είχε αφιέρωση με φωτογραφία στον Γκερντ Μίλερ η οποία έγραφε «4EVER GERD», ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι γιόρτασε στο 20ο λεπτό στο γήπεδο της Φράιμπουργκ το 40ο γκολ του στη φετινή Μπουντεσλίγκα με το οποίο ισοφάρισε το… στοιχειωμένο ρεκόρ του του παλαίμαχου γκολτζή των Βαυαρών και την εθνικής Γερμανίας, Γκερντ Μίλερ, που κρατούσε 49 χρόνια, από τη σεζόν 1971-72!

Ο Πολωνός κανονιέρης χρειάζεται πλέον ένα γκολ για να ξεπεράσει τον Μίλερ, γκολ που μπορεί να πετύχει την τελευταία αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα κόντρα στην Αουγκσμπουργκ στο Μόναχο. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι ο «Λέβα» έφτασε 40 γκολ σε 29 αγώνες, ενώ ο Μίλερ σε 34.

Είναι χαρακτηριστικό πως όταν πέτυχε το γκολ ο Πολωνός στράικερ, οι συμπαίκτες του και όλη η αποστολή της Μπάγερν του έκαναν «πασίγιο». Παρατάχθηκαν στη γραμμή του πλαγίου άουτ φτιάχνοντας έναν διάδρομο και ανάμεσα πέρασε ο Λεβαντόφσκο δεχόμενος τα συγχαρητήρια όλων.

Στο χθεσινό παιχνίδι η Μπάγερν μετά την κατάκτηση του 9ου σερί τίτλου από την προηγούμενη αγωνιστική, έκανε το δικό της ρεκόρ αφού συμπλήρωσε 36 εκτός έδρας αγώνες σε δύο σεζόν όπου πέτυχε να σκοράρει σε όλους. Στο ματς προηγήθηκε δύο φορές στην έδρα της Φράιμπουργκ με τα γκολ του Λεβαντόφσκι με πέναλτι στο 26' και του Σανέ στο 53' αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν ισάριθμες φορές (2-2) με τους Γκούλντε (29' και Γκίντερ (23) σε ένα παιχνίδι που ο Λεβάντόφσκι είχε ευκαιρίες να σπάσει από σήμερα το ρεκόρ αλλά δεν τα κατάφερε.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ