Παρέμβαση του Μ. Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ, σε εκδήλωση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων

Petite Perle 300×250

Στη διαδικτυακή εκδήλωση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων (ΠΟΤ) παρεvέβη και χαιρέτισε ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής  του ΚΚΕ.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη συνεχή επιδείνωση των συνθηκών ζωής των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών από την ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική και στην επίδραση που έχει αυτή η επιδείνωση στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας.

Χαρακτηριστικά σημείωσε πως «τα αστικά κόμματα, δεν μπορούν να κρύψουν πως στον πυρήνα της πολιτικής τους βρίσκεται η αντικατάσταση της υποχρέωσης του κράτους να παρέχει δημόσιες και δωρεάν καθολικές υπηρεσίες Kοινωνικής Aσφάλισης, Yγείας, Πρόνοιας, Παιδείας, Προσχολικής Αγωγής και στήριξης της οικογένειας, με την ατομική και οικογενειακή ευθύνη, για την ικανοποίηση των ολοένα αυξανόμενων αναγκών της.

Ειδικότερα, τα εμπόδια για την απόκτηση παιδιού μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο για την πλειοψηφία των νέων γυναικών, με βάση τις δυσκολίες συνδυασμού της συμμετοχής στην εργασία με τη μητρότητα. Σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο γενικεύεται η ανασφάλεια της μισθωτής και αυτοαπασχολούμενης, η καταστρατήγηση του σταθερού ημερήσιου και βδομαδιάτικου χρόνου εργασίας, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, οι χαμηλοί μισθοί, η εντατικοποίηση της δουλειάς. Συνολικά, οι εργασιακές σχέσεις, όπως διαμορφώνονται με τις πολιτικές της ΕΕ αποτελούν «ναρκοπέδιο» για τη μητρότητα». 

Καταλήγοντας παρουσίασε την πρόταση του ΚΚΕ, σημειώνοντας, με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας που ήταν χθες, πως οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν πρέπει να δείξει «καμία ανοχή, καμιά αναμονή, καμιά συναίνεση σε πολιτικές που υπονομεύουν τα δικαιώματα των τριτέκνων και συνολικά της λαϊκής οικογένειας». 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ