Ερντογάν κατά Μπάιντεν: " Έβαψες τα χέρια σου με αίμα"

Petite Perle 300×250

Καταδικάζοντας την απόφαση των ΗΠΑ για πώληση οπλικών συστημάτων στο Ισραήλ ανέφερε ότι από τη μια ο αμερικανός πρόεδρος αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων από την άλλη στηρίζεται σε αυτούς που δολοφονούν ανθρώπους στη Γάζα.

«Έχετε αιματοβαμμένα τα χέρια σας» δήλωσε χαρακτηριστικά όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου ενέκρινε την πιθανή πώληση κατευθυνόμενων όπλων ακριβείας, ύψους 735 εκατομμυρίων δολαρίων, στο Ισραήλ και κοινοβουλευτικές πηγές ανέφεραν ότι δεν αναμένεται το Κογκρέσο να αντιταχθεί στη συμφωνία, παρά τις συγκρούσεις μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας.

«Όπως και στην Κύπρο έτσι και στην Παλαιστίνη θέλουμε δύο κράτη, η Ιερουσαλήμ να είναι η πρωτεύουσα της Παλαιστίνης» ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Ερντογάν και Μπάιντεν έχουν προγραμματίσει συνάντηση στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο στις Βρυξέλλες, για την οποία οι τούρκοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι θα γίνει κανονικά.

Για την Αυστρία επειδή στήριξε ξεκάθαρα το Ισραήλ, με τον καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς να υψώνει τη σημαία του Ισραήλ στην Καγκελαρία, ο Ερντογάν άφησε υπαινιγμούς για ναζισμό, λέγοντας ότι «καταδικάζουμε τη στάση αυτή, η Αυστρία φαίνεται ότι ανέχεται μια γενοκτονία όπως ανέχτηκε στο παρελθόν και άλλες γενοκτονίες στα εδάφη της».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ