Γλυκά Νερά: Από την πρώτη στιγμή αναζητείτο ο Γεωργιανός

Petite Perle 300×250

Λίγες ώρες μετά την δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν είχε μπει σε αστυνομικό κλοιό και αναζητείτο ο 36χρονος Γεωργιανός Γκεόργκι Γ. που ανακρίνεται τις τελευταίες ώρες στην ΓΑΔΑ για ενδεχόμενη συμμετοχή στο αποτρόπαιο έγκλημα στα Γλυκά Νερά, το ξημέρωμα της περασμένης Τρίτης!

Ο 36χρονος που βρίσκεται τώρα στο «στόχαστρο» της ΕΛ.ΑΣ ζούσε τουλάχιστον 15χρόνια στην χώρα μας, όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα». Είχε συλληφθεί δύο φορές το 2008 και το 2018 για διακίνηση λαθρομεταναστών κι άλλα αδικήματα του νόμου περί αλλοδαπών, ενώ το 2015 και το 2017 είχε συλληφθεί για κλοπές και διαρρήξεις σε Εξάρχεια κι Αγιο Παντελεήμονα αντίστοιχα. Μάλιστα είχε φυλακισθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού.

Ο Γεωργιανός συνελήφθη προ τετραημέρου –δηλαδή τρία 24ωρα μετά το έγκλημα στα Γλυκά Νερά- στην προσπάθεια διαφυγής του, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, από τους Κήπους του Εβρου σε μία ενέργεια που φαίνεται τελικά να υποκρύπτει έντονο παρασκήνιο. Η επιλογή του 36χρονου να προσπαθήσει να φύγει τις τελευταίες ημέρες από την χώρα αλλά κι η επιλογή του να κλείσει τα κινητά του και να εξαϋλώσει τα ίχνη του, προκάλεσαν επιπρόσθετες απορίες.

Ωστόσο κρίσιμο ζήτημα είναι να διαπιστωθεί αν υπάρχει ίχνος γενετικού υλικού ή αποτύπωμα του στην μεζονέτα των Γλυκών Νερών κι αν μπορεί να υπάρχει μερική ή πλήρης αναγνώριση του από τον 32χρονο σύζυγο της Καρολάιν.

Γιατί η ΕΛ.ΑΣ εστιάζει στον 36χρονο Γεωργιανό

Η ΕΛ.ΑΣ εστίασε από την αρχή το ενδιαφέρον της στον συγκεκριμένο ποινικό γιατί φαίνεται να είχε ενημερωθεί για την ανεύρεση του DNA του σε ληστεία, στις 7 Μαρτίου 2021 σε διώροφη κατοικία ηλικιωμένων σε ορεινή περιοχή του Πικερμίου ο οποία έχει μεγάλες ομοιότητες αλλά κι ορισμένες διαφορές με εκείνη των Γλυκών Νερών.

Ετσι και σε εκείνη την ληστεία υπήρχε συμμετοχή 3-4 κουκουλοφόρων ληστών πουν μπήκαν κι εκεί από ένα παράθυρο από την πίσω μεριά του σπιτιού κι έδεσαν και κτύπησαν τον 93χρονο ιδιοκτήτη του σπιτιού, όπως και την οικιακή βοηθό (η σύζυγος του 93χρονου έχει κινητικά προβλήματα και βρισκόταν στο κρεβάτι της).

Τότε οι δράστες έμειναν για περίπου 45 λεπτά στο σπίτι ψάχνοντας παντού και βρήκαν μικρό χρηματικό ποσό της τάξης των 500 ευρω και λίγα χρυσαφικά. Ανάμεσα σε αυτά ήταν κι οι δύο βέρες του θύματος. Όμως υπήρχαν κι αρκετές διαφορές όπως ότι οι δράστες εκείνης της ληστείας δεν είχαν όπλα κι είχαν πάρει τα κινητά των θυμάτων τους και τα είχαν πετάξει στην τουαλέτα.

Επιπλέον ο 93χρονος κι η οικιακή βοηθός είχαν αναφέρει ότι οι δράστες μιλούσαν σπαστά ελληνικά.

Αντιθέτως με ότι συνέβη στα Γλυκά Νερά όπου οι κακοποιοί είχαν όπλα, ενώ είχαν αφήσει το κινητό του 32χρονου πιλότου στο δωμάτιο που ήταν δεμένος κι από το οποίο κάλεσε την ΕΛΑΣ.

Νέα ερωτήματα

Η ΕΛΑΣ εξετάζει σοβαρά λοιπόν το ενδεχόμενο ο 36χρονος Γεωργιανός να είναι οργανωτικό μέλος συμμορίας ομοεθνών του που είχε προχωρήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα και σε άλλες ληστρικές επιθέσεις σε κατοικίες στην βορειοανατολική Αττική κι ίσως αυτή σχετίζεται με την φονική ληστεία όπου έχασε την ζωή της η 20χρονη.

Ανάμεσα στα άλλα εξετάζεται αν η ίδια συμμορία σχετίζεται και με άλλη ληστεία που σημειώθηκε στις 17 Απριλίου στην Λούτσα όταν μια συμμορία με δύο-τρία μέλη, εισέβαλαν σε κατοικία όπου ζούσε μία 84χρονη γυναίκα. Και σε αυτήν τη περίπτωση οι αδίστακτοι κακοποιοί μπήκαν από ένα παράθυρο στη μονοκατοικία της ηλικιωμένης και ο ένας από αυτούς τη χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο, για να την ακινητοποίηση και να σταματήσει να καλεί σε βοήθεια.

Στην συνέχεια οι ληστές της έδεσαν τα χέρια και τα πόδια με καλώδια, ενώ πήραν κι ένα ρούχο που βρήκαν στο σπίτι, για να τη δέσουν χειροπόδαρα. Όταν δεν βρήκαν τίποτα της έκλεψαν δύο βέρες-όπως συνέβη και στο συμβάν στο Πικέρμι.

Με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ να ανακρίνουν ήδη τον 36χρονο για να διαπιστώσουν αν εμπλέκεται σε άλλες ληστρικές επιθέσεις, ποιοι ήταν οι συνεργοί του και κυρίως που βρισκόταν τις κρίσιμες ώρες της δολοφονίας της Καρολάιν. Σε μία έρευνα που φαίνεται να παρουσιάζει δυσχέρειες λόγω και του «νόμου της σιωπής» που επιβάλλει πολλές φορές η γεωργιανή μαφία.

Με την ΕΛ.ΑΣ να συνεχίζει ωστόσο τις έρευνες της για να διευκρινίσει άγνωστες παραμέτρους της εγκληματικής ενέργειας στα Γλυκά Νερά , ενώ αναμένονται νέες κρίσιμες καταθέσεις του 32χρονου πιλότου.

Επιπλέον φαίνεται να έχουν ζητηθεί πληροφορίες από σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας –κυρίως από τις φυλακές Κορυδαλλού- για ενδεχόμενη συμμετοχή άλλων κακοποιών.

www.in.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ