Λέρος: Ένοχος και κάθειρξη 14 ετών σε Παλαιστίνιο που βίασε 13χρονο Σύριο

Petite Perle 300×250

Συνολική ποινή κάθειρξης 14 ετών επιβλήθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου σε 27χρονο Παλαιστίνιο ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό τουλάχιστον δύο φορές, ενός 15χρονου Σύριου.

Οι πράξεις φέρονται να τελέστηκαν πριν από δύο χρόνια στη Λέρο, με τον ανήλικο να βρίσκεται τότε στην τρυφερή ηλικία των 13 ετών. Ωστόσο, ο 27χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος αρνείται όσα του καταλογίζονται και δηλώνει πως όλα έγιναν εξαιτίας οικονομικών διαφορών που είχε με συγγενικό πρόσωπο του ανηλίκου.

Το χρονικό της φρίκης

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω, αλλά και τα λοιπά στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί, όλα ξεκίνησαν παραμονή Χριστουγέννων (24 Δεκεμβρίου) 2019, ένα τέταρτο πριν από τις επτά το απόγευμα. Τόσο ο ανήλικος όσο και ο κατηγορούμενος διέμεναν στο ΚΥΤ Λέρου.

Την ημέρα και ώρα εκείνη, ο 27χρονος κατηγορείται ότι οδήγησε το – τότε- 13χρονο αγόρι σε απομονωμένο σημείο, στην πλαγιά πίσω από το ΚΥΤ Λέρου. Εκεί, με την απειλή σοβαρού κίνδυνου της ζωής του, ο 27χρονος φέρεται να εξανάγκασε σε επιχείρηση και ανοχή γενετήσιας πράξης τον ανήλικο.

Περίπου στις 7 το απόγευμα όμως, ο 27χρονος Παλαιστίνιος έγινε αντιληπτός από άλλους διαμένοντες στο ΚΥΤ Λέρου, οι οποίοι και τον προσέγγισαν την ώρα που επιχειρούσε τη γενετήσια πράξη στον ανήλικο. Μόλις ο 27χρονος είδε τα άτομα αυτά να τον πλησιάσουν, τους επιτέθηκε με σκοπό να διαφύγει χωρίς να τα καταφέρει, αφού τελικά ακινητοποιήθηκε και παραδόθηκε στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο ΚΥΤ Λέρου.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση και τη διερεύνηση της υπόθεσης, ο 27χρονος φέρεται να είχε βιάσει ξανά τον ανήλικο, δύο εβδομάδες πριν από το περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

14 χρόνια κάθειρξη επέβαλε το δικαστήριο

Σύμφωνα με το rodiaki.gr, σε βάρος του Παλαιστίνιου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό κατ' εξακολούθηση και γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που συμπλήρωσε τα 12 έτη όχι όμως τα 14 έτη κατ' εξακολούθηση και παραπέμφθηκε στην ανάκριση όπου, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Ο 27χρονος Παλαιστίνιος δικάστηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου, το οποίο τον έκρινε ένοχο όπως κατηγορείται και με πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας.

Στον αλλοδαπό επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών για την πράξη του βιασμού κατ' εξακολούθηση και 8 χρόνια κάθειρξη για τις γενετήσιες πράξεις, δηλαδή κατά συγχώνευση, συνολική ποινή κάθειρξης 14 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ενώπιον του δικαστηρίου, ο 27χρονος Παλαιστίνιος αρνήθηκε τις κατηγορίες που τον βαραίνουν και δήλωσε αθώος, τονίζοντας πως η καταγγελία σε βάρος του έγινε εξαιτίας οικονομικών διαφορών που είχε με τον θείο του ανήλικου, με τον οποίο και διέμεναν στο ΚΥΤ Λέρου.

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί αυτοί του 27χρονου αλλοδαπού δεν έπεισαν το δικαστήριο το οποίο τον έκρινε ένοχο και έτσι θα επιστρέψει στη φυλακή. Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε η δικηγόρος κα Πολυξένη Χατζηγιάννη.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ