Στην Αιματολογική Κλινική η 44χρονη μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca

Petite Perle 300×250

Διαπιστώθηκε διαταραχή πηκτικότητας του αίματος και χαμηλά αιμοπετάλια- Σε εξέλιξη κι άλλες εξετάσεις

Στην Αιματολογική Κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου νοσηλεύεται, σε καλή κατάσταση, η 44χρονη γυναίκα, η οποία, όπως έχει ήδη αναφέρει το cretapost, εμφάνισε θρομβοπενία, μετά τον εμβολιασμό της κατά του κορωνοιού, με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο cretapost ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Βενιζέλειου νοσοκομείου Ηρακλείου, Χάρης Λυδάκης: « Η γυναίκα προσήλθε πριν από 6 ημέρες στο νοσοκομείο με κάποιες ενοχλήσεις και ήπια συμπτώματα. Διαπιστώθηκε, από τον εργαστηριακό έλεγχο, διαταραχή πηκτικότητας του αίματος και χαμηλά αιμοπετάλια. Διερευνάται αν σχετίζεται με το εμβόλιο ή υπάρχει άλλα συστηματικό νόσημα που οδήγησε σε αυτό», τόνισε ο κ. Λυδάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εκκρεμούν και άλλες εξετάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και ενδεχομένως δείξουν κάτι παραπάνω αν και θεωρείται πολύ πιθανό η κατάσταση της 44χρονης να σχετίζεται με το εμβόλιο.

Η κατάσταση της υγείας της πάντως ήταν από την πρώτη στιγμή καλή και εξακολουθεί να είναι, σύμφωνα με τον κ. Λυδάκη.

Παράλληλα δήλωσε ότι η 44χρονη δεν έχει θρομβώσεις και ότι η θρομβοπενία είναι ένα καινούργιο σύνδρομο που έχει εμφανιστεί λόγω του εμβολιασμού και γι' αυτό η περίπτωση της εξετάζεται ενδελεχώς. Δεν υπάρχουν επαρκή εμβολιαστικά δεδομένα αρά οι γιατροί είναι συγκρατημένοι για την εξέλιξη του περιστατικού. Η 44χρονη παίρνει την ανάλογη φαρμακευτική αγωγή.

Σε κάθε περίπτωση, οι γιατροί παρακολουθούν στενά την 44χρονη από το Ηράκλειο ενώ για το θέμα έχει ενημερωθεί και ο ΕΟΔΥ.

Κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ για τον35χρονο

Την ίδια στιγμή για την περίπτωση του 35χρονου Κρητικού Αλέξανδρου Μεταξάκη αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, ο οποίος νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου έχοντας υποστεί δύο θρομβώσεις σε πόδι και καρωτίδα μετά τη χορήγηση της 1ης δόσης του εμβολίου.

Ερωτηθείς από τους Δημοσιογράφους η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών τόνισε ότι ήδη η κίτρινη κάρτα του ασθενούς έχει σταλεί στον ΕΟΦ από το περασμένο Σάββατο.

«Όλα τα στοιχεία, το ιστορικό, τα ευρήματα του ασθενούς, πηγαίνουν για σχολαστικό έλεγχο στην επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνισης και αναμένεται η ολοκλήρωση των εξετάσεων και το τελικό πόρισμα

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ