Δήμος Ηρακλείου: "Βροχή" τα αιτήματα για τραπεζοκαθίσματα σε κοινόχρηστους χώρους

Petite Perle 300×250

Το άνοιγμα της εστίασης σε υπαίθριους ανοικτούς χώρους, μετά το πολύμηνο lockdown και η ανάγκη του κόσμου να επανακτήσει κομμάτι της χαμένης του κοινωνικότητας, προκαλεί κινητικότητα στο Τμήμα Προσόδων του δήμου Ηρακλείου και φέρνει νέα έσοδα στα ταμεία.

Το εν λόγω τμήμα έχει ξεκινήσει να εκδίδει άδειες για χρήση κοινόχρηστου χώρου για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος . Ήδη, από τη Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία εκκίνησε η διαδικασία, έχουν εκδοθεί 15 άδειες, ενώ έντονο είναι το ενδιαφέρον από μεγάλη μερίδα επιχειρηματιών, οι οποίοι ζητούν πληροφορίες και ενημερώνονται για τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν για να βγάλουν τη σχετική άδεια.

Όπως σημειώνει στο ekriti.gr η Αντιδήμαρχος Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών Μαρία ΚαναβάκηΤο τμήμα κινείται τάχιστα για την εξυπηρέτηση τους και, ταυτόχρονα, σε συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα της Τεχνικής Υπηρεσίας δέχεται αιτήσεις για χορήγηση επιπλέον τ.μ. κοινόχρηστου χώρου"

Σύμφωνα με τα έως στιγμήν στοιχεία και εκεί το ενδιαφέρον είναι αυξημένο, καθώς περίπου 50 αιτήσεις έχουν κατατεθεί και μάλιστα, αυτήν τη φορά. και από επιχειρήσεις με έδρα σε περιοχές στην Εκτός Τειχών πόλη. Όπως σημειώνουν από τη Λότζια, και σε αυτό το αίτημα, θα κινηθεί άμεσα η υπηρεσία, ώστε όπου επιτρέπεται η παραχώρηση πρόσθετου χώρου να αναπτύσσονται τραπεζοκαθίσματα

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ