Ενόργανη γυμναστική: Στη δικαιοσύνη οι καταγγελίες σοκ

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Tην δικαστική οδό έχει πάρει η υπόθεση με τις καταγγελίες των 11 αθλητών και αθλητριών ενόργανης γυμναστικής για κακοποιητικές συμπεριφορές, καθώς ο φάκελος βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα με τις μαρτυρίες να προκαλούν σοκ.

«Μας έβαζαν σε σπαγγάτο κι η προπονήτρια καθόταν πάνω μας. Ουρλιάζαμε και εκείνη έλεγε θα μετρήσω μέχρι το 50 θ’ αντέξετε;», λέει η Αναστασία Σταυρακάκη, αθλήτρια ενόργανης.

Ανθρώπινος νους αδυνατεί να πιστέψει τι κρυβόταν πίσω από την περιβόητη «συνταγή της επιτυχίας».

40 προπονητές και προπονήτριες εκείνης της εποχής κατηγορούνται για συστηματικό εκφοβισμό και κακοποιητικές συμπεριφορές με αρκετούς μάλιστα να είναι ακόμη εν ενεργεία.

«Αναλόγως ποια ήταν η διάθεση του προπονητή. Μπορεί να τσαντιζόταν και για 200 γραμμάρια. Να σε βάζει να τρέχεις στο γήπεδο για 2 ώρες», λέει η Δήμητρα Καστρίτση, αθλήτρια ενόργανης.

Πρώην αθλήτριες αποκάλυψαν στο LIVE NEWS τις τιμωρίες, τους ξυλοδαρμούς, τον υποσιτισμό και τον εξευτελισμό που δέχονταν στις προπονήσεις.

«Με τραβούσαν από τα μαλλιά και με έκαναν 2 γύρες», λέει η Σοφία Δρέττα.

Στην τρυφερή ηλικία των 6 ετών άρχισε για τη Σοφία Δρέττα η κόλαση στον χώρο της ενόργανης, μια κόλαση που υπέμενε σιωπηλά για να μην χάσει το όνειρο της.

«Μου χτυπούσε τους καρπούς και όταν έκανα κάποια άσκηση μπορεί να χτύπαγα με το κεφάλι κάτω».

Related Articles