Ερώτηση Γ.Λογιάδη για εργαζόμενους στον τουρισμό

Petite Perle 300×250

Προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Οικονομικών Τουρισμού

Θέμα: Επαναπρόσληψη εργαζομένων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

Το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου εκπροσωπώντας πάνω από 20.000 μέλη όλων των ειδικοτήτων ξενοδοχειακού προσωπικού, που απασχολεί με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας σε τουριστικές επιχειρήσεις του νομού Ηρακλείου αναφέρει ότι ο νομός Ηρακλείου είναι από τις πιο τουριστικά αναπτυγμένες περιοχές της Ελλάδας.

Τα ξενοδοχεία που λειτουργούν στο νομό χαρακτηρίζονται εποχιακή λειτουργίας, με αυξημένη τουριστική περίοδο από τα τέλη Μαρτίου έως τα τέλη Οκτωβρίου, κυρίως λόγω των κλιματολογικών συνθηκών.

Η ιδιαιτερότητα που εμφανίζει η απασχόληση των εργαζομένων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις εποχικής λειτουργίας νομού Ηρακλείου Κρήτης αφού απορροφά το μεγαλύτερο μέρος του εργατικού δυναμικού του νόμου, αποτελεί την κύρια πηγή βιοπορισμού.

Να επισημανθεί ότι οι ημερομηνίες που ανακοινώθηκαν ως ημερομηνίες έναρξης του τουρισμού στις 14 Μαΐου, διαπιστώνεται πως δυστυχώς δεν αφορούν την πλειοψηφία των εργαζομένων και αυτό γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των ξενοδοχείων του νόμου θα ξεκινήσει τη δραστηριότητα της μετά τις 15 Ιουνίου. Επομένως οι εργαζόμενοι θα απολάβουν εισόδημα τον Ιούλιο.

Ερωτάσθε κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεται η κυβέρνηση να παρέχει ουσιαστική οικονομική κάλυψη στους εργαζόμενους για τους επόμενους μήνες;

Θα έχουν οι εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό ξανά το δικαίωμα της μονομερής αναστολή σύμβασης από 1η Μαΐου μέχρι την επαναπρόσληψή τους δεδομένο πως δεν έχουν εισόδημα από τον πρώτο μήνα (Απρίλιο)

Ο ερωτών βουλευτής

Γεώργιος Λογιάδης

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ