Στη βουλή η επιστολή διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης

Petite Perle 300×250

Το αίτημα της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης να λειτουργήσει το λιανικό εμπόριο βάσει των Περιφερειακών αποφάσεων, φέρνουν στη βουλή οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης και Χάρης Μαμουλάκης, καταθέτοντας αναφορά, προς τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι οι Κ.Υ.Α. που προβλέπουν προαιρετικό άνοιγμα της αγοράς τις Κυριακές, στις 9, 16 και 23 Μαΐου 2021, υπερισχύουν των Περιφερειακών αποφάσεων. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Υπουργός υπέκυψε σε πιέσεις πολυεθνικών και πολυκαταστημάτων, τόσο για το θέμα του ανοίγματος τις Κυριακές, όσο και για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, ενώ ήδη υπάρχουν περιφερειακές αποφάσεις για την λειτουργία του λιανεμπορίου, με τις οποίες συμφωνούν οι εμπορικοί σύλλογοι.

Ειδικά για την Περιφέρεια Κρήτης, βάσει του ν. 4446/16 έχει συμφωνηθεί ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις είναι 1-15 Μαρτίου, με ανοιχτά τα καταστήματα, την πρώτη Κυριακή του μήνα, αλλά και 1-15 Σεπτεμβρίου. 

Οι αποφάσεις του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων προκαλούν τεράστια προβλήματα, οδηγώντας τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, στην έξοδο από την αγορά. 

Οι βουλευτές καλούν τον Αρμόδιο Υπουργό να λάβει υπόψη του, το αίτημα της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, να σταματήσουν τέτοιου είδους παρεμβάσεις και να δοθεί ο χρόνος στις τοπικές αγορές να οργανωθούν και πάλι, μέσα από τις αρμονικές σχέσεις εργασίας, λιανεμπορίου και κοινωνίας, βάσει των περιφερειακών αποφάσεων.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ