Βιοϊατρικός εξοπλισμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου από την Περιφέρεια Κρήτης ύψους 4,2 εκ. ευρώ

Petite Perle 300×250

Σε κέντρο αριστείας και πόλος έλξης θ' αναδειχθεί το ΠΑΓΝΗ

Το έργο της «Προμήθειας και ΕγκατάστασηςΒιοϊατρικού εξοπλισμού για τις ανάγκες του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου» θα υπογράψει το πρωί της Πέμπτης 20 Μαΐου ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Το έργο προϋπολογισμού 4. 244.300,00€ εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Με την υλοποίηση του έργου θα προκύψει, εξοπλισμός με υψηλή λειτουργικότητα και με αυξημένες  τεχνολογικές προδιαγραφές και δυνατότητες, με μεγάλο προσδόκιμο ζωής. Βελτίωση των ποιοτικών και ποσοτικών δεικτών που σχετίζονται με την νοσηλεία, θεραπεία  και εν γένει τη στάθμη παροχής υπηρεσιών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Παράλληλα, το ΠΑΓΝΗ θα έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε εφαρμογή νέων νοσηλευτικών και θεραπευτικών μεθόδων και διαδικασιών που είναι πιο αποτελεσματικές, προλαμβάνουν ανεπιθύμητες επιπτώσεις, υποκαθιστούν χειρουργικές πράξεις, μειώνουν το χρόνο και το κόστος νοσηλείας και ελαχιστοποιούν την προσφυγή σε υπηρεσίες εκτός Νοσοκομείου και εκτός Κρήτης.

Πρόκειται για έργο που με την υλοποίησή του θα συμβάλλει καθοριστικά στην αύξηση της εμπιστοσύνης του πληθυσμού στις υπηρεσίες υγείας που παρέχονται και θα αναδείξει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο σε κέντρο αριστείας και πόλο έλξης για νέους γιατρούς. Με το νέο βιοϊατρικό εξοπλισμό θα υπάρξει επίσης βελτίωση του εκπαιδευτικού επιπέδου που παρέχεται στους νέους γιατρούς και νοσηλευτές, τους ειδικευόμενους και εξειδικευόμενους, συντελώντας έτσι ουσιαστικά στη βελτίωση της ιατρικής στο τόπο και τη χώρα μας.

Με το συγκεκριμένο έργο που θα υπογράψει ο Σταύρος Αρναουτάκης, προβλέπεται η προμήθεια και εγκατάσταση βιοϊατρικού εξοπλισμού, για την κάλυψη αναγκών διαφόρων οργανικών μονάδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου και θα υλοποιηθεί μέσω έξι (6) επιμέρους υποέργων.

Συγκεκριμένα:

Υπ. 1: Προμήθεια και εγκατάσταση βιοϊατρικού Ενδοσκοπικού και Βρογχοσκοπικού εξοπλισμού ΠαΓΝΗ. Προϋπολογισμός: 798.100,00€ (συμπ. ΦΠΑ).

Υπ. 2: Προμήθεια και εγκατάσταση βιοϊατρικού εξοπλισμού για τις ανάγκες Εργαστηρίων και της Μονάδας Αιμοδοσίας ΠαΓΝΗ. Προϋπολογισμός: 450.500,00€ (συμπ. ΦΠΑ).

Υπ. 3: Προμήθεια και εγκατάσταση Εξεταστικού / Διαγνωστικού εξοπλισμού για τις ανάγκες διαφόρων οργανικών μονάδων του ΠαΓΝΗ.  Προϋπολογισμός: 604.500,00€ (συμπ. ΦΠΑ).

Υπ. 4: Προμήθεια και εγκατάσταση Βιοϊατρικού Εξοπλισμού για τις ανάγκες Μονάδων Εντατικής και του Τ.Ε.Π. ΠαΓΝΗ. Προϋπολογισμός: 551.200,00€ (συμπ. ΦΠΑ).

Υπ. 5: Προμήθεια και εγκατάσταση Χειρουργικού Εξοπλισμού για τις ανάγκες διαφόρων χειρουργικών μονάδων του ΠαΓΝΗ. Προϋπολογισμός: 640.000,00€ (συμπ. ΦΠΑ).

Υπ. 6:Προμήθεια και εγκατάσταση Αξονικού Τομογράφου για τις ανάγκες του Τ.Ε.Π. του ΠαΓΝΗ. Προϋπολογισμός: 1.200.000,00€ (συμπ. ΦΠΑ).

Η συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη του έργου ανέρχεται στα 4.244.300,00€ (συμπ. ΦΠΑ).

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ