Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έσωσαν σκυλί σε φλεγόμενο σπίτι στο Ηράκλειο

Petite Perle 300×250

Δύο αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ της Άμεσης Δράσης Ηρακλείου ρίσκαραν ακόμα και την σωματική τους ακεραιότητα προκειμένου να σώσουν από φλεγόμενο διαμέρισμα ένα πιτ-μπουλ, το οποίο φοβισμένο είχε βρει καταφύγιο στην μπανιέρα.  Μέσα στο γενικότερο πανικό με την φωτιά, το σκυλί είχε διαφύγει της προσοχής των ενοίκων που στο μεταξύ είχαν απομακρυνθεί από το χώρο. Οι αστυνομικοί χωρίς δεύτερη σκέψη έσπευσαν να το απεγκλωβίσουν και αυτό από μόνο του είναι αξιέπαινο.

Αυτή είναι μία αθέατη πτυχή  της δύσκολης πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, σε διώροφο οίκημα σε δρόμο του Πόρου όπου μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, ένας ηλικιωμένος υπέστη  ελαφρά εγκαύματα στο χέρι. Μία πτυχή που πέρασε στα «ψιλά», όμως αναμφίβολα έχει τη δική της βαρύτητα και συγκινεί διότι αυτοί οι άνθρωποι ρίχτηκαν στη μάχη για να σώσουν μια ζωή και ας ήταν σκυλίσια.  

Στο διαμέρισμα του 1ου ορόφου όπου βρισκόταν το πιτ-μπουλ  καιγόταν η κουζίνα και η ατμόσφαιρα ήταν αποπνιχτική λόγω των καπνών που είχαν κατακλύσει τον χώρο, όπως περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες. Ο 2ος όροφος φλεγόταν. Οι δικυκλιστές της Ομάδας ΔΙΑΣ είχαν καταφθάσει στον τόπο του συμβάντος προκειμένου να βοηθήσουν στο έργο των πυροσβεστών με όποιον τρόπο μπορούσαν. Οι δύο ένστολοι ρώτησαν αν είχαν απομακρυνθεί όλοι οι ένοικοι  ώστε να βεβαιωθούν ότι δεν υπήρχε κίνδυνος απειλής για κάποια  ζωή  και τότε οι άνθρωποι του σπιτιού συνειδητοποίησαν ότι το σκυλί είχε εγκλωβιστεί μέσα στο σπίτι.  
Παρά την επικινδυνότητα της κατάστασης δεδομένου ότι δεν είχαν κανένα εξοπλισμό, οι δύο αστυνομικοί μπήκαν μέσα, ανέβηκαν στον πρώτο και  βρήκαν το σκυλί να έχει λουφάξει στη μπανιέρα. Επειδή δεν φορούσε περιλαίμιο  ξήλωσαν το τηλέφωνο της μπανιέρας και έφτιαξαν ένα αυτοσχέδιο λουρί  για να μπορέσουν να το τραβήξουν έξω, όπως και έγινε. Το σκυλί ακολούθησε τους σωτήρες του χωρίς να εκδηλώσει την παραμικρή επιθετικότητα και η χαρά όλων ήταν μεγάλη.

ΠΗΓΗ: Cretalive.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ