Στ. Αρναουτάκης: «Ισχυρό διαβατήριο για τον τουρισμό στην Ευρώπη το πιστοποιητικό εμβολιασμού»

Petite Perle 300×250

Παρέμβαση του Περιφερειάρχη Κρήτης στην επιτροπή ΝΑΤ για τους φυσικούς πόρους στο πλαίσιο της Επιτροπής των Περιφερειών.

Παρέμβαση για τον τουρισμό έκανε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στη διαδικτυακή συνεδρίαση της Επιτροπής ΝΑΤ για τους φυσικούς πόρους στο πλαίσιο της Επιτροπής των Περιφερειών.
Η Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά λόγω των μέτρων της πανδημίας είχε στο επίκεντρο το θέμα του τουρισμού στην Ευρώπη, δεδομένου ότι αποτελεί το κυρίαρχο ζήτημα στο πλαίσιο της προσπάθειας διαχείρισης της πανδημίας κατά τους επόμενους μήνες. «Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα αποτελέσει αναμφίβολα, ένα ισχυρό διαβατήριο για τους Ευρωπαίους πολίτες», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Προσκεκλημένος σε μια συζήτηση για τον τουρισμό και το μέλλον του, εκπροσωπώντας μία από τις πιο σημαντικές τουριστικές περιοχές στην Ευρώπη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κλήθηκε να καταγράψει τη θέση του για την κρίσιμη καμπή για τον τουρισμό στην Ευρώπη και στις περιφέρειές της.
«Πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησε στην Ελλάδα, μια ακόμα ιδιαίτερη τουριστική περίοδος, η πορεία της οποίας απασχολεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Η γνώση που αποκτήθηκε μας διδάσκει πως πρέπει να κινηθούμε. Μας επιβάλει να αξιοποιήσουμε την ιατρική επιστήμη, την ψηφιακή τεχνολογία, τις πολιτικές πρόληψης της πανδημίας, προκειμένου να σχεδιάσουμε βήμα-βήμα τον οδικό χάρτη της τρέχουσας τουριστικής χρονιάς», είπε ο Περιφερειάρχης.
Αναφερόμενος στην Κρήτη, μίλησε για την ετοιμότητα και τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί και υπογράμμισε τη συνέργεια που κτίζει τείχος προστασίας στο νησί. «Στο νησί μας οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, οι επιχειρηματίες του κλάδου επέδειξαν ιδιαίτερη υπευθυνότητα. Σε συνεργασία με τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, τους υγειονομικούς και τους τουριστικούς φορείς, χτίσαμε ένα αποτελεσματικό τείχος προστασίας. Τώρα το μεγάλο στοίχημα είναι να προχωρήσουμε συντεταγμένα και με ασφάλεια, επιδεικνύοντας την ίδια ετοιμότητα. Πράγματι, έφτασε η στιγμή που η χώρα μας, υποδέχεται τους επισκέπτες από το εξωτερικό. Έχει συνεπώς την υποχρέωση, να αποτελέσει για εκείνους έναν υγειονομικά ασφαλή προορισμό. Οφείλει να προσαρμοστεί στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, επιταχύνοντας το πρόγραμμα των εμβολιασμών. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα αποτελέσει αναμφίβολα, ένα ισχυρό διαβατήριο για τους Ευρωπαίους πολίτες», υπογράμμισε.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ