Στ. Αρναουτάκης: "Σημαντικό και πρωτοποριακό έργο η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης"

Petite Perle 300×250

Θέτει ισχυρή βάση για την οριστική επίλυση του ζητήματος της ενεργειακής ασφάλειας του νησιού


 
Με αφορμή την ανακοίνωση για την ολοκλήρωση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Πελοποννήσου, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, η οποία συνιστά το πρώτο βήμα για την άρση του ενεργειακού αποκλεισμού και τη μετάβαση της Κρήτης σε ένα καθαρότερο μείγμα ενέργειας, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δήλωσή του κάνει λόγο για την φιλοπεριβαλλοντική αξία και σημασία του έργου, αναφέρεται στην προοπτική οριστικής επίλυσης της ενεργειακής ασφάλειας στην Κρήτη και την εξέλιξη του νησιού σ' ενεργειακό κόμβο στη Μεσόγειο.
Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:  
 
«Η ολοκλήρωση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Πελοποννήσου είναι ένα σημαντικό και πρωτοποριακό έργο. Θέτει ισχυρή βάση για την οριστική επίλυση του ζητήματος της ενεργειακής ασφάλειας του νησιού.
Με τη διασύνδεση εναλλασσόμενου ρεύματος 150kv, δρομολογείται ο ενεργειακός μετασχηματισμός και ανοίγει ο δρόμος για τη μετάβαση της οικονομίας μας, σε πιο καθαρές μορφές ενέργειας.
Ως Περιφέρεια Κρήτης, έχουμε θέσει την ενεργειακή πολιτική στην κορυφή της πυραμίδας του στρατηγικού μας σχεδιασμού. Σε αυτό το πλαίσιο, η Κρήτη μεταβάλλει οριστικά τη θέση της στον ενεργειακό χάρτη. Εξελίσσεται σε ενεργειακό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.
Για την γρήγορη ολοκλήρωση του έργου εκφράζουμε ιδιαίτερα συγχαρητήρια στη διοίκηση και τους εργαζομένους στον ΑΔΜΗΕ, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ