Ο Λευτέρης Αυγενάκης μοιράζει αθλητικό υλικό στο ολιγοθέσιο δημοτικό σχολείο στο Σκαλάνι

Petite Perle 300×250

Συνέχισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού τις επισκέψεις του σε ολιγοθέσια Δημοτικά Σχολεία του νομού Ηρακλείου, προτρέποντας τους μικρούς μαθητές να συνδυάζουν, όσο καλύτερα γίνεται, τα μαθήματα με την άθληση

Το ολιγοθέσιο Δημοτικό Σχολείοστο Σκαλάνιεπισκέφθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Σκοπός των επισκέψεων του Υφυπουργού σε ολιγοθέσια Σχολεία του νομού Ηρακλείου, που θα συνεχιστούν και το προσεχές διάστημα(προηγήθηκαν την περασμένη εβδομάδα εκείνα σε Καμάρες, Κρότο, Άνω Ασίτες, Βούτες),είναι η παράδοση αθλητικού υλικού που κατέχει το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου, μέσω διάθεσης από το πρόγραμμα «BeActive» της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Ο κ. Αυγενάκης μοίρασε στους μικρούς μαθητές του Δημοτικού Σχολείουστο Σκαλάνιμπάλες (ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ), στρώματα γυμναστικής, στεφάνια για μπασκέτες και φιλέ για βόλεϊ.

Συζήτησεμε τα παιδιά και τους είπε ότι πρέπει να συνδυάζουν, όσο καλύτερα γίνεται, τα μαθήματά τους με την άθληση.Να μην σταματούν να βάζουν στόχους υψηλούς, να κάνουν όνειρα και να κυνηγάνε να τα πραγματοποιήσουν.Μέσα από τον αθλητισμό θα βελτιώνονται και θα καταλάβουν ότι δεν πρέπει να τα παρατάνε, παρά τις όποιες παροδικές δυσκολίες και τα εμπόδια.

Επ' ευκαιρία, μάλιστα, των εορτασμών για τα 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού εξήγησε στους μικρούς μαθητές την ιστορική σημασία της.

Αναφέρθηκε στους παππούδες και στις γιαγιάδες τους, που με γενναιότητα, θυσία και αυταπάρνηση προστάτευσαν τα υπέρτατα αγαθά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, απέναντι στα ναζιστικά στρατεύματα και στο χρέος που έχουμε όλοι μας να διαφυλάσσουμε αυτές τις αξίες, τιμώντας τον αγώνα και τη μνήμη τους.

Στο Σκαλάνι υποδέχτηκαν και καλωσόρισαν τον κ. Αυγενάκη ο Πρόεδρος της Κοινότητας, Κώστας Στειακάκης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, Αντώνης Κουκουλάκης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Ελεωνόρα Βασιλάκη και η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου, Κατερίνα Κοπιδάκη, καθώς και κάτοικοι του χωριού.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ