Ξεκινάει η συνεργασία αγάπης και εκπαίδευσης του Δήμου Μαλεβιζίου με «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Petite Perle 300×250

Μία στενή συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού ξεκινά ο Δήμος Μαλεβιζίου με στόχο την ενίσχυση των δράσεων που έχουν στόχο την προστασία και τη στήριξη των παιδιών αλλά και οικογενειών που έχουν ανάγκη. 

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Νίκη Ζερβού και στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου Μαλεβιζίου συναντήθηκαν με την κ Χρυσή Μπομποδάκη Συντονίστρια Κρήτης για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και την ψυχολόγο Φωτεινή Παπαδάτου όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν το πλαίσιο συνεργασίας των δύο πλευρών. 

Μέσα από ένα σύμφωνο συνεργασίας που θα επικυρωθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναλαμβάνει υπό την καθοδήγηση του δήμου συντονισμένες ενέργειες για την υποστήριξη παιδιών, γονέων και κηδεμόνων καθώς και εκπαιδευτικών στον τομέα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σε θέματα ενδοσχολικής βίας, τεχνολογίας, παιδικής κακοποίησης και παραμέλησης.

Παράλληλα θα γίνουν κοινές δράσεις με στόχο την ενίσχυση οικογενειών και παιδιών που βρίσκονται σε κρίση, καθώς και ενέργειες για την προαγωγή της Υγείας.

Επιπλέον, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα πραγματοποιεί εκπαιδεύσεις σε στελέχη υπηρεσιών του δήμου Μαλεβιζίου με σκοπό την ένταξη του ανθρωπίνου δυναμικού της στον επιχειρησιακό βραχίονά του και συγκεκριμένα στην υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τις εξαφανίσεις 116000 και της «Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Θανάσης Μακρής» σε περιπτώσεις ενεργοποίησης Amber Alert και Missing Alert. 

«Η προσφορά του «Χαμόγελου του Παιδιού» στον τομέα της στήριξης και προστασίας των παιδιών και των δικαιωμάτων τους είναι αναμφισβήτητη. Μέσα από τη συνεργασία αυτή ο δήμος Μαλεβιζίου θέλει να στηρίξει τη δράση που έχει αναπτύξει «Το Χαμόγελου του Παιδιού» και παράλληλα να ενδυναμώσει τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου χωρίς φυσικά να υποκαθιστά τον θεσμικό τους ρόλο. Για εμάς «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα αποτελέσει έναν πολύτιμο συνεργάτη σε θέματα κοινωνικής πολιτικής του δήμου μας.» ανέφερε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Μαλεβιζίου Νίκη Ζερβού αμέσως μετά τη συνάντηση με τα στελέχη από «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ