Αναβιώνει σήμερα η άγρια δολοφονία του 79χρονου Κ. Χατζάκη στη Μεσαρά

Petite Perle 300×250

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, αναμένεται να αναβιώσει σήμερα το άγριο έγκλημα, που έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του 2020, σε σπίτι στις Μοίρες, στη Μεσαρά με θύμα τον 79χρονο τότε Κώστα Χατζάκη.

Ο 52χρονος, παραμένει προσωρινά κρατούμενος μέχρι σήμερα, ενώ οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι: ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση,  απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή σε βάρος 4 ατόμων), για οπλοφορία, οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

H υπεράσπιση του 52χρονου άνδρα, ο οποίος έβγαλε όπλο για ασήμαντη αφορμή, σκοτώνοντας εν ψυχρώ τον Κ. Χατζακη, είχε ισχυριστεί από την πρώτη στιγμή ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε αντίληψη της κατάστασης , καθώς βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης.

Ο 52χρονος ενώπιον του ανακριτή είχε δηλώσει πως δεν θυμόταν τίποτε από την ημέρα της δολοφονίας του άτυχου 79χρονου.

Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε: «Δεν μπορώ να ανακαλέσω στη μνήμη μου τίποτα από την βραδιά εκείνη. Αν είχα συνειδητοποιήσει τι είχα κάνει πριν έρθουν οι αστυνομικοί να είστε σίγουροι ότι θα είχα αυτοκτονήσει».

Το γεγονός ότι δήλωσε πως δεν θυμόταν τίποτε προκάλεσε την οργή των συγγενών του 79χρονου που τον περίμεναν έξω από τα δικαστήρια.

Ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν την άμεση προφυλάκισή του.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ