Γέμισαν φόλες το Γάζι – Δηλητηρίασαν περισσότερες από 20 γάτες και σκύλους

Petite Perle 300×250

Περισσότερες από είκοσι γάτες εντοπίστηκαν το τελευταίο διάστημα νεκρές στο Γάζι, καθώς κάποιος ή κάποιοι ρίχνουν συστηματικά φόλες για να τις εξοντώσουν. Οι κάτοικοι της οδού Παπαφλέσσα είναι αγανακτισμένοι από τη δηλητηρίαση αδέσποτων ζώων της περιοχής. Μάλιστα, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν στη "Φωνή του Μαλεβιζίου" έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με αποτρόπαιες εικόνες, όπου γάτες ξεψυχούν μπροστά στις αυλές τους.

Η εγκληματική αυτή δράση έχει ξεκινήσει τον τελευταίο καιρό με αποτέλεσμα περισσότερες από 20 γάτες να έχουν πέσει θύματα φόλας.

Όπως αναφέρει στη Φωνή του Μαλεβιζίου η κάτοικος της περιοχής κυρία Δήμητρα Μαυράκη «δεν έχει μείνει ούτε μία γάτα στη γειτονιά μας. Καθημερινά βρίσκουμε δηλητηριασμένες γάτες στις αυλές μας, κάτω από τα αυτοκίνητα μας και στα γύρω χωράφια. Αυτή είναι μία εγκληματική ενέργεια και ο δράστης ή οι δράστες πρέπει να τιμωρηθούν. Οι γάτες έρχονταν στα σπίτια μας, τις ταΐζαμε και έπαιζαν με τα παιδιά μας».

Μέχρι και ο δεσποζόμενος σκύλος της οικογένειας έπεσα θύμα του δολοφόνου των ζώων, αναφέρει η κ. Μαυράκη, που ένα πρωί σηκώθηκε και βρήκε το υγιέστατο σκυλάκι της οικογένειας να κείτεται νεκρό, έξω από το σπιτάκι του, έχοντας πρωτίστως καταναλώσει δηλητηριασμένη τροφή.

Ωστόσο, η αποκρουστική μυρωδιά κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ αλλά και ο κίνδυνος για ανάπτυξη βακτηρίων και μετάδοση ασθενειών είναι ορατός.

Η κ. Μαυράκη σε αυτό το σημείο εκφράζει και τις ανησυχίες της καθώς μικρά παιδιά παίζουν στα γύρω χωράφια, τα οποία μπορεί πολύ εύκολα να ακουμπήσουν ή να βάλουν κάτι στο στόμα τους.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία και στο Δήμο Μαλεβιζίου, η οποία όμως θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Να αναφέρουμε, επίσης ότι κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ της "Φωνής του Μαλεβιζίου" εντοπίσαμε άλλο ένα ζώο νεκρό επί της Γ' Σεπτεμβρίου. Αυτή τη φορά πρόκειται για ένα αδέσποτο σκύλο που ξεψύχησε δίπλα σε κάδους.

"Καταδικάζουμε τέτοιες ενέργειες"

Για το σχετικό θέμα επικοινωνήσαμε με την αντιδήμαρχο Χρύσα Λυρώνη Πάγκαλου η οποία, αρκετά προβληματισμένη και ενοχλημένη για τα εν λόγω περιστατικά ανέφερε ότι "Καταδικάζουμε όλες αυτές τις ενέργειες που οδηγούν σε βασανιστικό θάνατο τα ζώα. Οι άνθρωποι που κακοποιούν και θανατώνουν με βάναυσο τρόπο ζώα είναι αποδεδειγμένο από έρευνες ότι δεν θα διστάσουν να φερθούν εγκληματικά και σε συνανθρώπους μας. Από την πλευρά μας θα ενημερώσουμε το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου για την περαιτέρω έρευνα και καλούμε τους πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές να προβούν άμεσα σε καταγγελία".

Ποινή φυλάκισης και πρόστιμα

Να σημειώσουμε ότι οι παραβάσεις για την κακοποίηση των ζώων επισύρουν ποινές φυλάκισης, αλλά και υψηλά χρηματικά πρόστιμα. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως σύμφωνα με το Νόμο 4039/2012 η κακοποίηση των ζώων αποτελεί πια αυτεπάγγελτα διωκόμενο έγκλημα που διώκεται με τη διαδικασία του αυτοφώρου και άρα δεν απαιτείται η καταβολή των 100 ευρώ για την υποβολή καταγγελιών στην αστυνομία ή τον εισαγγελέα.

Το διοικητικό πρόστιμο για την κακοποίηση κάθε ζώου μπορεί να αγγίξει και τις 30.000€ ενώ προβλέπεται και ποινή φυλάκισης έως και 3 έτη.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ