Μυτιλήνη: Κατέληξε η 63χρονη μετά τον εμβολιασμό με το AstraZeneca

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Την τελευταία της πνοή άφησε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνη όπου νοσηλευόταν, η 63χρονη γυναίκα που είχε υποστεί θρομβοεμβολικό επεισόδιο λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της στο Κέντρο Υγείας της Καλλονής με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της εταιρείας AstraZeneca.

Σύμφωνα με την τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα , η άτυχη γυναίκα την 1η Απριλίου εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης ωστόσο η 63χρονη δεν άντεξε και κατέληξε περίπου δύο μήνες αργότερα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», η περίπτωση της 63χρονης είναι το μόνο επεισόδιο στη χώρα μας που αποδίδεται επισήμως στον εμβολιασμό και έχει αναφερθεί και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, μέσω του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου και της Εθνικής Επιτροπή Εμβολιασμών.

Ας σημειωθεί ότι στη διάρκεια της συνέντευξης χθες, Δευτέρα της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρίας Θεοδωρίδου και του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους, έγινε αναφορά στην εξέταση τεσσάρων περιστατικών θρομβώσεων έπειτα από χορήγηση εμβολίου της AstraZeneca με το οποίο αξίζει να αναφέρουμε πως έχουν εμβολιαστεί στην Ελλάδα περισσότεροι από 740.000 πολίτες. Η μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι αυτή του θανατηφόρου – το μοναδικό θανατηφόρο – περιστατικό της Μυτιλήνης.

Την ίδια στιγμή, αναμένεται και το επίσημο πόρισμα του ΕΟΦ και για ακόμα τρία περιστατικά που έχουν σημειωθεί στην Κρήτη. Συγκεκριμένα, οι υγειονομικές αρχές εξετάζουν τις περιπτώσεις της 47χρονης και της 44χρονης που εμφάνισαν θρομβοεμβολικό επεισόδιο μετά τον εμβολιασμό τους με το σκεύασμα της συγκεκριμένης φαρμακευτικής εταιρείας. Η 47χρονη νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ η οικογένεια της 44χρονης έχει ενημερωθεί από το Σάββατο πως η άτυχη γυναίκα είναι εγκεφαλικά νεκρή. Αντίθετα, ο 35χρονος που χωρίς να έχει υποκείμενο νόσημα υπέστη δύο θρομβώσεις μετά τον εμβολιασμό του με AstraΖeneca, έλαβε εξιτήριο.

Related Articles