Ο Αλμυρός ανώτερος επιβλήθηκε με 1-0 του Πόρου

Petite Perle 300×250

Με μεγάλο πρωταγωνιστή το Ζέεντροφ ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι, ο Αλμυρός πήρε το ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής του 10ου ομίλου της Γ Εθνικής κόντρα στον Πόρο με 1-0, με τους «μπλε» να μπαίνουν και πάλι σε μπελάδες στη μάχη που δίνουν για παραμονή στην κατηγορία.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με αρκετά καλό ρυθμό με τις δύο ομάδες να δείχνουν διάθεση να πιέσουν από τα πρώτα λεπτά. Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα, ήρθε μόλις στο 6ο λεπτό για τους γηπεδούχους, όταν ο Κουράκης βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Παναγιώτου έκανε μία λόμπα, με  τον γκολκίπερ του Πόρου να απομακρύνει ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο νεαρός τερματοφύλακας μπλόκαρε το δυνατό σουτ του Πιερτζιάκομι.

Πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Πόρου να απειλήσει όταν μετά από μία σέντρα του Καστελιανάκη από τα δεξιά, ο Μεταξάκης μπήκε στην πορεία της μπάλας στην καρδιά της άμυνας, αλλά δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα σωστά και ο  Χανιωτάκης μπλόκαρε εύκολα.

Στο 14΄ ήρθε νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Πόρο όταν μετά από κόρνερ του Φραγκουλάκη ο Παπαδομιχελάκης έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ.

Επτά λεπτά αργότερα μετά από σέντρα του Νάκα από τα δεξιά, ο Τριανταφύλλου βρέθηκε μόνος στο δεύτερο δοκάρι, ωστόσο δεν κατάφερε με την κεφαλιά που επιχείρησε να στείλει τη μπάλα προς την εστία και η ευκαιρία πέρασε ανεκμετάλλευτη.

Ο ρυθμός έπεσε λίγο στη συνέχεια, με τον Πόρο να έχει την κατοχή αλλά να μην καταφέρνει να απειλήσει. Στο 35΄ ήρθε η καλύτερη φάση του πρώτου μέρους, όταν μετά από σέντρα του Γενιτσαρίδη, ο Ζέλιος πήρε μόνος την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, ωστόσο η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Παναγιώτου και έφυγε έξω.

Μάλιστα λίγα λεπτά μετά οι γηπεδούχοι είχαν νέα καλή στιγμή όταν ο Δαμιανάκης βρήκε τη μπάλα σε πλεονεκτική θέση έκανε ένα δυνατό σουτ, ωστόσο η μπάλα κόντραρε σε σώματα και ο Παναγιώτου μπλόκαρε στη συνέχεια.

Παρά τις όποιες προσπάθειες στη συνέχεια το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται ισόπαλες στα αποδυτήρια χωρίς τέρματα.

Στο δεύτερο μέρος ο Πόρος ήταν αυτός που είχε την κατοχή της μπάλας με τον Αλμυρό να προσπαθεί να απειλήσει με κάποιες αντεπιθέσεις.

Οι «μπλε» απείλησαν στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους με κάποιες στατικές φάσεις, ωστόσο οι προσπάθειες των Φραγκουλάκη και Τριανταφύλλου δεν απείλησαν την εστία του Χανιωτάκη.

Στο 74ο λεπτό ο Πόρος άγγιξε το 0-1, όταν ο Ράπτης έκανε ένα εξαιρετικό σουτ με το αριστερό, ωστόσο ο Χανιωτάκης με μία εξίσου υπέροχη απόκρουση κράτησε ανέπαφη την εστία του και το 0-0 παρέμεινε. Στιγμές αργότερα ο τερματοφύλακας του Αλμυρού έκανε νέα σπουδαία απόκρουση όταν ο Τριανταφύλλου πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή έμεινε όρθιος και έκανε το πλασέ πέφτοντας με τον Χανιωτάκη να αποκρούει και πάλι.

Στο 79ο λεπτό ο Αλμυρός κέρδισε φάουλ σε εξαιρετικό σημείο. Την εκτέλεση ανέλαβε το Χριστάκης με την μπάλα να κοντράρει από το σουτ που επιχείρησε και να καταλήγει στον Ζέεντορφ ο οποίος με κοντινή κεφαλιά νίκησε τον Παναγιώτου και έκανε το 1-0 για την ομάδα του Γαζίου, σε μία φάση που οι παίκτες του Πόρου διαμαρτυρήθηκαν έντονα και ζήτησαν οφσάιντ.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Πόρο στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Πόρος έμεινε με παίκτη λιγότερο

Παρά τις όποιες προσπάθειες στη συνέχεια το σκορ δεν άλλαξε με τον Αλμυρό να παίρνει τη νίκη με 1-0 στο ντέρμπι και τον Πόρο χάνει υπερπολύτιμο έδαφος στη μάχη που δίνει για την παραμονή του στην κατηγορία…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αλμυρός: Χανιωτάκης, Ζέλιος, Δαμιανάκης, Ξενοκτιστάκης, Γκάρετ, Πιερτζιάκομι(85΄ Απλαδάς), Αγαπάκης, Κουράκης(85΄ Κουγιουμτζής), Αζίζι(68΄ Ζέεντορφ), Γενιτσαρίδης(61΄ Χρηστάκης), Γιαλούσης

Πόρος: Παναγιώτου, Νάκας, Τσουκαλάς, Παπαδομιχελάκης, Πλαϊτάκης, Μπάμπης, Σταυρακάκης, Φραγκουλάκης, Καστελλιανάκης(72΄ Μαγάκης), Τριανταφύλλου, Μεταξάκης

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ