Ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης σε τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Εργασίας κ. Χατζηδάκη

Petite Perle 300×250

Το ΕΕΔΕΓΕ (Εθνικό Επιμελιτηριακο Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών) μέλος του οποίου είναι και ο  Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης , είναι το μόνο θεσμοθετημενο όργανο στην Ελλάδα για την Γυναικεία Επιχειρηματικότητα.

Την Δευτέρα 24 Μαΐου πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη, με αντικείμενο τις προτάσεις του ΕΕΔΕΓΕ για το υπό διαβούλευση εργασιακό νομοσχέδιο.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν και η Υφυπουργός Εργασίας κα. Μαρία Συρεγγέλα και η Γ. Γ Δημογραφικής & Οικογενειακή Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων κα. Γιάννα Χορμοβα.

Η συζήτηση πολύ εποικοδομητικη "για να φέρουμε στην Ελλάδα καλές Ευρωπαϊκές πρακτικές" όπως τόνισε ο υπουργός "και μέτρα για την ισότητα, την επαγγελματική και οικογενειακή ζωή".

Αξιοσημείωτο και το "θα φέρουμε τις νταντάδες της γειτονιάς για μανούλες εργαζόμενες και επιχειρηματίες" που είπε η κα. Χορμοβα.

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν από το ΕΕΔΕΓΕ χθες Τρίτη, στον ΓΓ του Υπουργείου Οικονομικών κ. Τριαντοπουλο Χρήστο για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο στο πλαίσιο της Διαβούλευσης  αναλυτικά :

– Καταβολή στην Επιχειρηματία Μητέρα μηνιαίου βοηθήματος (κλιμακούμενου σύμφωνα με τον τζίρο της Επιχείρησης) για 13 μήνες.

– Πρόβλεψη επιδοτούμενων προγραμμάτων για την πρόσληψη πρόσθετου εργαζόμενου για να εξυπηρετηθεί η επιχείρηση.

– Μείωση σε εύλογο ποσοστό των ασφαλιστικών εισφορών της επιχειρηματία αυτοαπασχολουμενης μητέρας.

-Στήριξη των Γυναικών Επιχειρηματιών κατά τις χρονικές περιόδους κύησης, λοχίας και ανατροφής τέκνων.

– Πρόβλεψη πρόσθετου επιδόματος κάλυψης κόστους βρεφονηπιακού σταθμού για κάθε τέκνο.

Τα οφέλη που προκύπτουν από τις ενέργειες αυτές είναι πολλαπλά:

– Κινητοποίηση περισσότερων Γυναικών να εμπλακούν με το επιχειρείν.

– Μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του Γυναικείου δυναμικού της χώρας.

– Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

– Αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας εν γένει, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη  και ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας , στις συγκυρίες που διανύει.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ