Συνάντηση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με τον περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη

Petite Perle 300×250

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και η Θεματική Ομάδα Αυτοδιοίκησης του κόμματος ξεκινούν κύκλο ενημερωτικών συναντήσεων με τους αυτοδιοικητικούς φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, ενόψει και της συζήτησης του νομοσχεδίου για την αυτοδιοίκηση στην Ολομέλεια της Βουλής. Ένα νομοσχέδιο με το οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να καταργήσει την απλή αναλογική στους δήμους και να επαναφέρει το αναχρονιστικό πλειοψηφικό σύστημα.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση την Τρίτη 25/05/2021 με τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη στην Περιφέρεια Κρήτης.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση με τον κ. Περιφερειάρχη και αναφέρθηκαν διεξοδικά σε όλα τα προβληματικά σημεία του νομοσχεδίου και τον αντιδημοκρατικό πνεύμα που το διαπνέει, επαναφέροντας το υπερπλειοψηφικό εκλογικό σύστημα και αποδυναμώνοντας τον ρόλο των τοπικών κοινοτήτων, χωρίς μάλιστα να έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση με τον κόσμο της αυτοδιοίκησης. Παρέδωσαν επίσης εγγράφως τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για το επίμαχο νομοσχέδιο.

Ο κ. Περιφερειάρχης από την πλευρά του έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους προβληματισμούς των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, τους ευχαρίστησε για την αναλυτική ενημέρωση και διαβεβαίωσε ότι η επικοινωνία και η συνεργασία θα συνεχιστεί όχι μόνο για το νομοσχέδιο, αλλά και για κάθε άλλο θέμα που αφορά τον χώρο της αυτοδιοίκησης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ