Ξεκίνησαν οι πρώτες απευθείας πτήσεις της AEGEAN από το εξωτερικό στη νέα βάση της Κέρκυρας, για το φετινό καλοκαίρι

Petite Perle 300×250

Με την πτήση A3403 της AEGEAN από το Παρίσι και το αεροδρόμιο Charles de Gaulle που προσγειώθηκε την Κυριακή το βράδυ στο ανακαινισμένο αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας» και τη νέα βάση της εταιρείας στην Κέρκυρα, κατέφθασαν οι πρώτοι 130 επιβάτες της εταιρείας από τη Γαλλία, εγκαινιάζοντας το πρόγραμμα των τακτικών απευθείας πτήσεων από το εξωτερικό προς το νησί για τη φετινή τουριστική περίοδο.

Αναγνωρίζοντας τη δυναμική της Κέρκυρας σε έναν από τους πλέον ελκυστικούς  ελληνικούς προορισμούς, η AEGEAN δημιούργησε μια νέα περιφερειακή  βάση και εκτιμά ότι αριθμός των επισκεπτών που τελικά θα επιλέξουν το νησί για το φετινό καλοκαίρι, θα την αναδείξει σε έναν από τους βασικούς παράγοντες ανάκαμψης του ελληνικού τουρισμού. Αυτό άλλωστε ανταποκρίνεται και στον ευρύτερο σχεδιασμό της εταιρείας για περισσότερα απευθείας δρομολόγια από τις αγορές του εξωτερικού. 

Τα αεροσκάφη της AEGEAN από τη νέα βάση στην Κέρκυρα, θα διασυνδέουν το νησί με τις αγορές της Γαλλίας, της Αγγλίας, της Ιταλίας, αλλά και της Ρωσίας, μόλις αποκατασταθεί η διασυνδεσιμότητα της χώρας με τη συγκεκριμένη αγορά, καθώς και με τις αγορές της Σλοβακίας, της Αρμενίας, αλλά και μέσω της Ζακύνθου με την αγορά της Σλοβενίας, τόσο με προγραμματισμένες όσο και με ναυλωμένες πτήσεις, σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους διεθνείς ταξιδιωτικούς πράκτορες. 

Μετά την έναρξη των πτήσεων από και προς το Παρίσι, σταδιακά, τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσουν να πραγματοποιούνται τα τακτικά εβδομαδιαία δρομολόγια από και προς Λονδίνο και Μιλάνο και μόλις αποκατασταθεί η διασυνδεσιμότητα της χώρας με τη Ρωσία, θα ξεκινήσουν και τα δρομολόγια από και προς τη Μόσχα. Παράλληλα, θα πραγματοποιούνται με αυξημένες συχνότητες, τα δρομολόγια προς τον κόμβο της Αθήνας, μέσω της οποίας η Κέρκυρα διασυνδέεται με όλο το δίκτυο των περισσότερων από 100 προορισμών της AEGEAN. 

Η Μαρίνα Σπυριδάκη, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της AEGEAN, επισήμανε: «Η δημιουργία της νέας περιφερειακής βάσης της AEGEAN στην Κέρκυρα εκφράζει τη διαχρονική πίστη της εταιρείας στη δυναμική του νησιού και στις προοπτικές ανάδειξης του σε έναν από τους κορυφαίους ελληνικούς προορισμούς.  Είμαστε εδώ, για να συμβάλλουμε και το φετινό καλοκαίρι στην επανεκκίνηση του τουρισμού, έχοντας σχεδιάσει ένα μεγάλο πρόγραμμα απευθείας πτήσεων εξωτερικού από και προς την περιφέρεια και τα νησιά. Έχουμε την ετοιμότητα, την προσδοκία και τη διάθεση να φέρουμε τον επισκέπτη σε αγαπημένα μέρη, όπως η Κέρκυρα και όλοι μαζί να στηρίξουμε την ανάκαμψη του τουρισμού».

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Σαδόπουλος, Διευθυντής πωλήσεων Ελλάδας, Κύπρου και Βαλκανίων της AEGEAN, δήλωσε σχετικά: «Η Κέρκυρα φιλοδοξούμε να αποτελέσει έναν από τους βασικούς προορισμούς που θα υποστηρίξουν την ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού, τη φετινή χρονιά και τη δυνατότητα επέκτασης της σεζόν. Οι πρώτες ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές, καθώς ιδίως τις τελευταίες εβδομάδες, υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από τις μεγάλες αγορές του εξωτερικού. Είμαστε αισιόδοξοι ότι η Κέρκυρα θα αποτελέσει και φέτος έναν από τους κορυφαίους προορισμούς στις προτιμήσεις των ξένων επισκεπτών. Για αυτό και όλοι εμείς στην AEGEAN, επενδύουμε και αυξάνουμε διαρκώς τη δραστηριότητά μας στο νησί».  

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ