Δε θα χάνεται σταγόνα!- «Έξυπνα» όλα τα ρολόγια στο Μαλεβίζι

Petite Perle 300×250

Σε 18 μήνες θα έχουν τοποθετηθεί 11.410 ψηφιακά υδρόμετρα. Το έργο είναι ύψος 2, 8 εκ ευρώ

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Στα ήδη 700 ψηφιακά  υδρόμετρα που ήδη υπάρχουν,  σε 18 μήνες σταδιακά θα προστεθούν και άλλα 11.410 που θα καλύψουν πλήρως όλο το δήμο Μαλεβιζίου.

Αυτό προβλέπει η σύμβαση του έργου που υπεγράφη το μεσημέρι της Παρασκευής στα γραφεία της ΔΕΥΑΜ, παρουσία του δημάρχου Μαλεβιζίου, Μενέλαου Μποκέα.

Πρόκειται για ένα έργο πολύ σημαντικό καθώς με τα "έξυπνα" ρολόγια  θα παρακολουθείται η πορεία του νερού της ύδρευσης on line,   η κατανάλωση, τυχόν διαρροές, και έτσι θα γνωρίζουν επακριβώς οι καταναλωτές  το συμβαίνει με τους λογαριασμούς τους.  

Το έργο θα  αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες , της ήδη αναβαθμισμένης ΔΕΥΑΜ που εφάρμοσε πρώτη έξυπνες εφαρμογές, σημείωσε ο κ. Μποκέας. 

 Η μελέτη του  ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική Αρχή και την πρώην διοίκηση  της ΔΕΑΥΜ, με την υπογραφή,  την ολοκλήρωσή, αλλά και την απεμπλοκή ορισμένων γραφειοκρατικών διαδικασιών, να γίνονται με τη σημερινή δημοτική Αρχή, όπως είπε ο Δήμαρχος, που απέδωσε τα εύσημα στα στελέχη και τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜ.

"Τα ψηφιακά υδρόμετρα έρχονται  να προστεθούν με μια σειρά καινοτομιών που έχει ξεκινήσει η ΔΕΥΑΜ. Είναι ένα έργο που έχει συμβάλει η προηγούμενη δημοτική Αρχή και η προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΜ. Επί των ημερών μας υπογράφηκε η σύμβαση, ξεπεράστηκαν γραφειοκρατικές διαδικασίες και θα έχουμε την ευθύνη της υλοποίησής του.

Ευελπιστούμε ότι με τα ψηφιακά υδρόμετρα θα μπορέσουμε να έχουμε καλύτερη διαχείριση στις καταναλώσεις και  αποτελεσματική ενημέρωση στους καταναλωτές για τη χρήση του νερού σε πραγματικό χρόνο. Συμβάλουν στην καλύτερη διαχείριση  του νερού", σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μποκέας.

 Το έργο είχε ενταχθεί  στο Φιλόδημος, με αρχικό προϋπολογισμό ύψους 3, 4 εκ. ευρώ. Κατόπιν της έκπτωσης το κόστος ανέρχεται στα 2. 845.000 ευρώ.

Στην ίδια σύμβαση προβλέπεται και η εγκατάσταση δυο μονάδων ΑΠΕ.

Μια στην αφαλάτωση στον Αλμυρό της τάξης των 100 ΚW και μια στο βιολογικό καθαρισμό στην Αγία Πελαγία δυναμικότητας 75 ΚW, που θα μειώσει την κατανάλωση της ΔΕΗ.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Τάσος Λιαδάκης είπε ότι υπογραφεί της σύμβασης  για τα έξυπνα ρολόγια είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο για το Δήμο όσο και για τη δημοτική επιχείρηση, καθώς ευοδώθηκε μια προσπάθεια που ξεκίνησε από το παρελθόν. Ο ίδιος ευχαρίστησε τη διοίκηση και τους εργαζόμενους,  για αυτή την προσπάθεια. Σημείωσε ότι τα οφέλη θα είναι πολλαπλά και για τους δημότες αλλά και τη ΔΕΥΑΜ .

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ