Γκουαρδιόλα: «Ξέρω τι πρέπει να πω στους παίκτες πριν τον τελικό του Champions League»

Petite Perle 300×250

O Πεπ Γκουαρδιόλα αναφέρθηκε στις ιδανικές συνθήκες εργασίας που έχει στην Μάντσεστερ Σίτι, γεγονός που τον βοήθησε στο να φέρει τρόπαια στον σύλλογο αλλά και να τον οδηγήσει στον τελικό του Champions League.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την σέντρα του φετινού τελικού του Champions League, με την Μάντσεστερ Σίτι να αντιμετωπίζει την Τσέλσι (29/05, 22:00), σε έναν αγώνα όπου οι «πολίτες» θα διεκδικήσουν τον πρώτο τους Ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία του συλλόγου.

Ο προπονητής της ομάδας του Μάντσεστερ, Πεπ Γκουαρδιόλα, μίλησε αναφορικά με το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα πριν την βραδιά του μεγάλου τελικού αλλά και με τις.. συνθήκες εργασίας.

Αναφορικά με την δεκαετή απουσία του από τον τελικό της κορυφαίας διασυλλογική διοργάνωσης, δήλωσε:

«Φυσικά και το θυμάμαι. Αυτά του τύπου τα παιχνίδια και φυσικά ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίσαμε την ομάδα του Σερ Άλεξ (ως τεχνικός της Μπαρτσελόνα), ειδικά με τον τρόπο που παίξαμε, είναι όμορφες αναμνήσεις. Τα δέκα χρόνια που έχουν περάσει είναι αρκετά, αλλά είναι όμορφο να το θυμάμαι».

Μιλώντας για την πολυετή παρουσία του στους «πολίτες», είπε:

«Η Σίτι δίνει σε έναν προπονητή ό,τι χρειάζεται για να δουλέψει. Φυσικά δίνει χρήματα για επενδύσεις, όχι μόνο αυτό όμως. Έχω φίλους στην ιεραρχία και οι παίκτες με νιώθουν σαν τον προπονητή τους γιατί έχω την υποστήριξή τους.

Νιώθω άνετα με το προσωπικό. Δεν μπορώ να ζητήσω περισσότερα για να δουλέψω όσο πιο σκληρά μπορώ. Γι' αυτό επέκτεινα το συμβόλαιό μου».

Σχετικά με τον τελικό, σχολίασε:

«Ξέρω ακριβώς τον τρόπο με τον οποίο θέλω να παίξουμε, με ποιους θα παίξουμε και δεν θα ενοχλήσω πολύ τους παίκτες με αυτό. Είναι μια θαυμάσια εμπειρία να είμαι εδώ, ποτέ δεν περίμενα όταν ξεκίνησα την καριέρα μου να παίξω σε έναν τελικό.

Είμαστε τυχεροί. Ξέρω ακριβώς τι να πω στους παίκτες μου. Τα παιδία που είναι αγχωμένα θα τους πω ότι είναι κάτι φυσιολογικό».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ