H dream team του Αστρινού Τσουτσουδάκη κέρδισε την 3η θέση στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό

Petite Perle 300×250

Δούλεψαν σκληρά και τα κατάφεραν οι μαθήτριες Ανθή Κοσμά του Γυμνασίου Γαζίου και Δάφνη Σιδεράκη, έχοντας πάντα δίπλα τους τον μέντορα Αστρινό Τσουτσουδάκη και τον Γιάννη Τσαγκαράκη.

Ολοκληρώθηκε σήμερα ο διαγωνισμός Science on Stage Europe με τις δύο μαθήτριες που εκπροσώπησαν τη χώρα μας να κερδίζουν την 3η θέση, ανάμεσα σε 10 χώρες που διαγωνίστηκαν.

Τα κορίτσια να σημειώσουμε ότι κατασκεύασαν μία "συσκευή και εφαρμογή, που αρχικά ανιχνεύουν τα συνήθως ανεπαίσθητα πρωτεύοντα κύματα των επερχόμενων σεισμικών δονήσεων και προτρέπει τους μαθητές να μπουν έγκαιρα κάτω από τα θρανία τους ενώ μόλις τα δευτερεύοντα κύματα αρχίζουν να εξασθενούν, χρησιμοποιεί ένα σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης (Με τη μορφή Ασαφούς Λογικής) για να τους καθοδηγήσει, μέσα στον κατάλληλο χρόνο, ώστε να εγκαταλείψουν με ασφάλεια τη σχολική αίθουσα ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει ότι αυτή η εκκένωση ήταν επιτυχής", όπως αναφέρει ο κ. Τσουτσουδάκης.

Παράλληλα, σημειώνει στο προσωπικό του προφίλ:

"Ουάου, ο Quake Alarm μας κέρδισε το 3 ο βραβείο στους Τελικούς του Code League και θα λάβει 1000 € για τεχνικό εξοπλισμό!! Συγχαρητήρια στην Ρουμανική ομάδα (1 η) και την Τουρκική ομάδα (2 η) για τα υπέροχα έργα τους!! Είμαι τόσο ευγνώμων στο SonS Europe Team, τις μαθήτριες της CURIE-osity Team, Ανθή Κοσμά και Δάφνη Σιδεράκη, για την απαράμιλλη δέσμευση και σκληρή δουλειά, τον συνάδελφο Giannis Tzagarakis για την καθοριστική συμβολή του, τη διακριθέντα κριτική επιτροπή και ιδιαίτερα την Επικεφαλής της Ελληνικής NSC κα για όλη την βοήθεια και υποστήριξη σε Έλληνες δασκάλους όλα αυτά τα χρόνια. Ανυπομονώ να σας γνωρίσω όλους στην Πράγα!!

Δείτε το video της Ανθής Κοσμά:

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ