Κοινωνικό Φροντιστήριο Ηρακλείου: Ξεκινούν τα θερινά τμήματα – Αναλυτικές οδηγίες

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Ρεπορτάζ:΄Λίτσα Τσαντηράκη

Προετοιμάζονται τα θερινά τμήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Ηρακλείου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στη “Φωνή του Μαλεβιζίου” ο συντονιστής έργου κ. Βαγγέλης Κουτουμάνος.

Για μία ακόμη χρονιά ο Δήμος Ηρακλείου και το Κοινωνικό Φροντιστήριο αποδεικνύουν ότι βρίσκονται δίπλα στις οικογένειες και στους μαθητές που επιθυμούν να περάσουν τις πύλες των Πανεπιστημίων.
Ο κ. Κουτουμάνος, επεσήμανε πως στα θερινά τμήματα θα φοιτήσουν οι μαθητές της επόμενης Β’ και Γ΄ Λυκείου και καλεί μάλιστα τους υποψήφιους να ζητήσουν και να λάβουν από τώρα τα σχολικά βιβλία που είναι απαραίτητα για τη διενέργεια των μαθημάτων. Να σημειώσουμε ότι τα μαθήματα θα γίνονται δια ζώσης αλλά και διαδικτυακά και αφορούν μόνο στα εξεταζόμενα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Παράλληλα, ο κ. Κουτουμάνος αναφέρει ότι «φέτος δημιουργούμε υβριδικά τμήματα, τα οποία θα μπορούν ταυτόχρονα κάποιοι μαθητές να παρακολουθούν διά ζώσης, ενώ κάποιοι άλλοι από το σπίτι. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και στους εθελοντές καθηγητές, οι οποίοι μπορεί να διδάξουν είτε από το σπίτι, είτε με φυσική παρουσία».

Αυτό βέβαια προϋποθέτει μία σημαντική υποδομή από υπολογιστές, προτζέκτορες και άλλα τεχνολογικά μέσα, τα οποία διαθέτει το Κοινωνικό Φροντιστήριο και προσφέρει στους μαθητές του.

Αποτέλεσμα όλης αυτής της υποδομής είναι και μαθητές που βρίσκονται εκτός της πόλης του Ηρακλείου, να καταφέρουν να παρακολουθήσουν χωρίς να είναι απαραίτητες οι μετακινήσεις.
Τα διά ζώσης μαθήματα θα γίνουν στο 7ο ΓΕΛ στα Καμίνια με ημερομηνία έναρξης στις 23 Ιουνίου και θα εξυπηρετούν και τους μαθητές που εργάζονται με πρωινά και απογευματινά τμήματα.

Η προετοιμασία, σύμφωνα με τον κ. Κουτουμάνο αφορά μαθητές που ήδη είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, αλλά και όσους πληρούν οικονομικά ή κοινωνικά κριτήρια και αιτηθούν στα αρμόδια δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Ηρακλείου.

Αναλυτικά τα τηλέφωνα επικοινωνίας των διαμερισμάτων:
1η Κοινότητα (κεντρική)
dimdiam1@heraklion.gr: Τηλ. 2810390108
2η Κοινότητα (Ανατολική)
dimdiam2 @heraklion.gr: 2810300384
3η Κοινότητα (Δυτική)
dimdiam3@heraklion.gr: 2810370692
4η Κοινότητα (Νότια) dimdiam4@heraklion.gr: 2810231666
Κοινότητα Νέας Αλικαρνασσού alikarnassos@heraklion.gr:
Τηλ. 2813409814 – 409816

Μαθήματα σε προσφυγόπουλα και σε Έλληνες του εξωτερικού

Μία πρωτοποριακή κίνηση για τα δεδομένα του Ηρακλείου ξεκινά το αμέσως επόμενο διάστημα από το Κοινωνικό Φροντιστήριο.
Αυτή τη φορά γίνεται άνοιγμα και στους Έλληνες του εξωτερικού, δεύτερης και τρίτης γενιάς, που δεν γνωρίζουν καλά την ελληνική γλώσσα ή θέλουν να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους με σκοπό την εισαγωγή τους σε Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Ήδη, όπως αναφέρει ο κ. Κουτουμάνος, έχουν γίνει οι πρώτες επαφές με τους συλλόγους του απόδημου ελληνισμού και τις πρεσβείες, με το ενδιαφέρον να είναι ιδιαίτερα μεγάλο. Ωστόσο, συνεχίζονται τα μαθήματα της ελληνικής γλώσσας ως ξένης σε προσφυγόπουλα – μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων.
Για την επίτευξη όλου αυτού του εγχειρήματος υπάρχει συνεργασία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου με τον Πλοηγό και την Αναπτυξιακή Ηρακλείου.

Ζητούνται εθελοντές καθηγητές

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο Ηρακλείου, όπως μας εξήγησε ο συντονιστής του, έχει μία ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια και όλο και περισσότεροι μαθητές αιτούνται για να παρακολουθήσουν τα δωρεάν μαθήματα. Γι’ αυτό οι ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό μεγαλώνουν.
Μάλιστα, ο κ. Κουτουμάνος μέσω της “Φωνής του Μαλεβιζίου” καλεί όσους καθηγητές, οποιαδήποτε ειδικότητας, επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Φροντιστήριο ή τον ίδιο.
Τέλος, να σημειώσουμε ότι αυτή η περίοδος, όπως επεσήμανε ο συντονιστής, «είναι μία περίοδος ανασυγκρότησης και αναδιοργάνωσης του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, λόγω του αυξημένου όγκου που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια. Δημιουργείται ένας κανονισμός με τον οποίο το Κοινωνικό Φροντιστήριο, παρόλο που ξεκίνησε επί Δημαρχίας του Βασίλη Λαμπρινού, να μη σταματήσει με τη λήξη της θητείας της δημοτικής Αρχής, αλλά να συνεχίσει να προσφέρει τις αφιλοκερδείς υπηρεσίες του και τα επόμενα χρόνια».

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...