Μία δίχρονη η νεαρότερη Αμερικανίδα που γίνεται μέλος στη Mensa ποιές είναι οι απίστευτες ικανότητές της

Petite Perle 300×250

Ένα δίχρονο κορίτσι από το Λος Άντζελες έγινε το νεαρότερο μέλος της Mensa στην Αμερική, καθώς έχει επιδείξει εξαιρετικές επιδόσεις ακόμη και αυτήν την εξαιρετικά κλειστή λίγκα ευφυών ανθρώπων

Αν και μόλις δύο ετών, η Kashe Quest μπορεί, ανάμεσα σε άλλα, να κατονομάζει όλα τα στοιχεία του περιοδικού χάρτη, να αναγνωρίζει και τις 50 αμερικανικές πολιτείες από το σχήμα και τη θέση τους ενώ, σύμφωνα με τους γονείς της, μαθαίνει ισπανικά και αποκρυπτογραφεί μοτίβα.

«Αν δεν ξέρει κάτι, θέλει πάντα να ρωτάει πώς λειτουργεί, και μόλις το μαθαίνει το εφαρμόζει αμέσως», λέει ο πατέρας της, Devon, ο οποίος καλείται συνεχώς να απαντά στα αλλεπάλληλα «γιατί» της κόρης του.

Από την πρώτη της λέξη, η εξέλιξη της Kashe ήταν αλματώδης. Ήδη οι προτάσεις της αποτελούνται από πέντε λέξεις ή και περισσότερες, την ώρα που κάποιο συνομήλικοί της δυσκολεύονται να βάλουν δύο λέξεις στη σειρά.

Βλέποντας τις ικανότητές της, οι γονείς της αποφάσισαν να την πάνε σε έναν ψυχολόγο, ο οποίο συνέστησε να κάνει το τεστ της Mensa. Αποτέλεσμα; Η μικρή βρέθηκε με IQ 146, μια επίδοση εξαιρετικά υψηλή.

Για να γίνει κάποιος μέλος της Mensa πρέπει να έχει δείκτη νοημοσύνη που να τον κατατάσσει στο ανώτερο 2% του ανθρώπινου πληθυσμού.

Αν και εξαιρετικά ταλαντούχα για την ηλικία της, οι γονείς της θέλουν να βιώσει όλες τις χαρές της ηλικίας της:

«Είναι ακόμα δύο στην καρδιά και πρέπει να είναι με τα παιδιά της ηλικίας της και να μην της ασκείται αυτήν την πίεση να είναι μεγαλύτερη από ό, τι χρειάζεται», λέει η μητέρα της.

πηγή: www.cnn.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ