Ντέρμπι τίτλου στη Ν. Αλικαρνασσό-Καθοριστικές αναμετρήσεις για τη σωτηρία

Petite Perle 300×250

Το ντέρμπι τίτλου στη Νέα Αλικαρνασσό, ανάμεσα σε Ηρόδοτο και ΑΟΑΝ, "κλέβει" την παράσταση στο πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής του 10ου ομίλου της Γ' Εθνικής.

Οποια ομάδα επικρατήσει θα "στεφθεί" πρωταθλήτρια και θα διεκδικήσει στη συνέχεια μέσω των μπαράζ την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία. Σε περίπτωση ισοπαλίας όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική, όπου ο Ηρόδοτος θα χρειάζεται νίκη στην έδρα του ΣΥΝΚΑ, αφού ο ΑΟΑΝ θα πάρει ξεκούραστους βαθμούς.

Ο τεχνικός του Ηροδότου, Μανώλης Σκύβαλος, δεν θα έχει στη διάθεση του για το μεγάλο ντέρμπι, τον Κανδυλάκη, ενώ αμφίβολοι με πρόβλημα τραυματισμού είναι ο Δημήτρης Κοιλιάρας και ο Ντάνιελ Αργκιλέσι, με τους δύο ποδοσφαιριστές ωστόσο, να βάζουν τα… δυνατά τους για να δώσουν το παρών στο παιχνίδι της σεζόν και να ενισχύσουν την προσπάθεια της ομάδας.

Στην «αντίπερα όχθη», ο προπονητής του ΑΟΑΝ, Νίκος Σουργιάς, δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς «κύλησε» ομαλά η προετοιμασία ενόψει του μεγάλου ντέρμπι. Μοναδικός αμφίβολος είναι ο Πυθαρούλης, ο οποίος έχει υποστεί διάταση συνδέσμου και πολύ δύσκολα θα δώσει το παρών κόντρα στον Ηρόδοτο. Αντίθετα επιστρέφει ο Διάκος, ο οποίος εξέτισε την ποινή του, στον αγώνα με τη Δαμάστα, μεσοβδόμαδα.

Εκτός από τον τίτλο όμως υπάρχει και η "μάχη" της παραμονής, με πιο "καυτό" ζευγάρι το Πόρος-Νεάπολη, αφού αμφότερες οι ομάδες θέλουν το θετικό αποτέλεσμα, με την ΑΕΝ να είναι σε καλύτερη βαθμολογική μοίρα (19 έναντι 17) έπειτα από το "2" με το ΣΥΝΚΑ.

Στη Σούδα ο Αρης θέλει τους βαθμούς για να "καθαρίσει" απέναντι στον Γιούχτα, ενώ στη Δαμάστα η τοπική ομάδα "καίγεται" για τους βαθμούς απέναντι στο ΣΥΝΚΑ, που βγήκε εκτός διεκδίκησης του τίτλου μετά από την απώλεια 5 βαθμών στα εντός έδρας ματς με Αλμυρό, Νεάπολη.

Στη Σοχώρα ο Ρεθυμνιακός "καίγεται" για τους βαθμούς απέναντι στον Αλμυρό, που την περασμένη αγωνιστική "πλήγωσε" τον Πόρο.

Στο Μισεδάκειο η Αναγέννηση Ιεράπετρας έχει ως μονόδρομο τη νίκη απέναντι στον νεανικό Πλατανιά στο τελευταίο της παιχνίδι, αφού ακολουθεί ξεκούραστο "τρίποντο".

Αναλυτικά:

14η αγωνιστική
Κυριακή 30 Μαΐου (17:00)
Αρης Σούδας-Γιούχτας
Ηρόδοτος-ΑΟΑΝ
Δαμάστα-ΣΥΝΚΑ
Αναγέννηση Ιεράπετρας-Πλατανιάς
Ρεθυμνιακός-Αλμυρός
Πόρος-Νεάπολη
ΠΟΑ-Παλαιόχωρα 3-0 ά.α.
Αρης Ρεθύμνου-Αστέρας Ρεθύμνου 0-3 ά.α.

Η βαθμολογία
1.Ηρόδοτος 32
——————————————————–
2.ΑΟΑΝ 31
3.ΠΟΑ 28
4.ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ 26
5.Αλμυρός 25
6.Γιούχτας 23
7.Αρης Σούδας 20
8.Νεάπολη 19
9.Ρεθυμνιακός 18
10.Δαμάστα 17
——————————————————–
-.Πόρος 17
10.Αναγέννηση Ιεράπετρας 16
11.Αστέρας Ρεθύμνου 12
14.Πλατανιάς 5
15.Παλαιόχωρα αποχώρησε
16.Αρης Ρεθύμνου αποχώρησε

Η επόμενη αγωνιστική (τελευταία)
Κυριακή 6 Ιουνίου (17:00)
Αστέρας Ρεθύμνου-Αρης Σούδας
Παλαιόχωρα-Αναγέννηση Ιεράπετρας 0-3 ά.α.
ΑΟΑΝ-Αρης Ρεθύμνου 3-0 ά.α.
Αλμυρός-ΠΟΑ
ΣΥΝΚΑ-Ηρόδοτος
Νεάπολη-Ρεθυμνιακός
Πόρος-Δαμάστα
Γιούχτας-Πλατανιάς

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ