ΠΑΟΚ: Κέρδισε έναν προκριματικό γύρο στο Europa Conference League χάρη στη Βιγιαρεάλ

Petite Perle 300×250

Η κατάκτηση του Europa League από τη Βιγιαρεάλ δημιούργησε ένα ντόμινο που ευνοεί τον ΠΑΟΚ ο οποίος θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του από τον τρίτο και όχι από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Ευχάριστα μαντάτα για τον ΠΑΟΚ με τη… συνδρομή της Βιγιαρεάλ. Μετά την κατάκτηση του Europa League το «κίτρινο υποβρύχιο» εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο επόμενο Champions League αν και μέσω του πρωταθλήματος ήταν να παίξει στο νεοσύστατο Europa Conference League.

Έτσι η UEFA έπρεπε πλέον να κάνει κάποιες αλλαγές στις θέσεις του Europa League και του Europa Conference League και το πρωί της Κυριακής (30/5) αποφάσισε να δώσει τελικά προτεραιότητα στις ομάδες που είχαν κατακτήσει το Κύπελλο στις χώρες τους.

Έτσι μεταξύ άλλων επωφελήθηκε και ο  ΠΑΟΚ που κερδίζει έναν γύρο και δύο επιπλέον εβδομάδες προετοιμασίας αφού θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του από τον τρίτο (5 και 12 Αυγούστου) και όχι από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Μαζί με τον Δικέφαλο ευνοήθηκε και η κυπελλούχος Ελβετίας, Λουκέρνη, για την οποία ισχύουν τα ίδια.

Τέλος, η κυπελλούχος Σλοβενίας, Ολίμπια Λουμπλιάνας, η κυπελλούχος Ουγγαρίας, Ούιπεστ, του Λουξεμβούργου και της Λιθουανίας, από το πρώτο προκριματικό του Conference θα ανέβουν στον δεύτερο.

Πηγή: to10.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ