Στο μαρτυρικό Κοντομαρί ο βουλευτής του ΜέΡΑ 25 Γ. Λογιάδης

Petite Perle 300×250

80 χρόνια μετά, στο Μαρτυρικό Κοντομαρί, τόπο της πρώτης μαζικής σφαγής αμάχων στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου αποκαλύφθηκε η αποτρόπαια αλήθεια για τον ολοκληρωτικό, φυλετικό πόλεμο του ναζισμού παρευρέθηκε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης.

Η Νεολαία και οι Οργανώσεις Βάσεις Κρήτης του ΜέΡΑ25, από το Μαρτυρικό Κοντομαρί τίμησαν τους Αστράτευτους Μαχητές της Μάχης της Κρήτης και τους Πρώτους Παρτιζάνους της Ευρώπης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτής ΜέΡΑ25, Σοφία Σακοράφα, ο Διδάσκων τουΤμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Δρ. Γιάννης Σκαλιδάκης, ο Δικηγόρος – Ιστορικός ερευνητής, Μέλος του ΕΣΔΟΓΕ, Σαράντος Θεοδωρόπουλος,

Ο Γιώργος Λογιάδης δήλωσε:

«Με σεβασμό τιμούμε και δοξάζουμετους άρρενες κατοίκους του χωριού, που εκτελέστηκαν από Γερμανούς αλεξιπτωτιστές, ως αντίποινα για τη συμμετοχή τού ντόπιου πληθυσμού στη Μάχη της Κρήτης (20 Μαΐου – 31 Μαΐου 1941).

Μια μάχη για την οποία με Προεδρικό Διάταγμα, αναγνωρίστηκε ως μαρτυρικό το χωριό, ητοπική κοινότητα Κοντομαρίου, του Δήμου Πλατανιά.

Ένα χωριό το οποίο δέχθηκε πρώτο στην Ευρώπη, τη Ναζιστική βαρβαρότητα, η οποία αποθανατίστηκε με φωτογραφικό υλικό, για τα αρχεία της Βέρμαχτ, υποδηλώνοντας το θράσος του κατακτητή και αφήνοντας διαχρονικά ντοκουμέντα να υπενθυμίζουν τη Ναζιστική θηριωδία.

Τιμούμε το θάρρος την ανδρεία και την αποφασιστικότητα αυτών των ανθρώπων που αντιμετώπισαν την εκδικητική μανία από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Θυμόμαστε, διδασκόμαστε αλλά πάνω από όλα είμαστε υπερήφανοι για όσους αγωνίστηκαν αλλά και  αγωνίζονται για αρχές, αξίες και ιδανικά.

Αιωνία η μνήμη τους».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ