ΠτΔ : "Στο ηρωικό Σούλι τιμάμε τη μνήμη των γενναίων ανδρών και γυναικών"

Petite Perle 300×250

"Στο ηρωικό Σούλι, διαχρονικό σύμβολο του Αγώνα για την ελευθερία, τιμάμε τη μνήμη των γενναίων ανδρών και γυναικών, που από το ολοκαύτωμα στο Κούγκι μέχρι το Ζάλογγο προσέδωσαν στην έννοια της αυτοθυσίας το πιο βαθύ περιεχόμενο. Εμπνεόμαστε με ευγνωμοσύνη από το όραμά τους", έγραψε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Σακελλαροπούλου στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter, η οποία επισκέπτεται την περιοχή για τις εκδηλώσεις μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Η κυρία Σακελλαροπούλου παρέστη στη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. Τίτου.

Στη συνέχεια μετέβη την εκκλησία του Αγίου Δονάτου στον ιστορικό χώρο του Σουλίου και ξεναγήθηκε στην περιοχή. Τη συνόδευαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Δήμαρχος Σουλίου Ιωάννης Καραγιάννης.

Αμέσως μετά κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Σουλίου και τόνισε ότι «με συγκίνηση βρίσκομαι στο ηρωικό Σούλι, τον περήφανο τόπο που το όνομά του αποτελεί διαχρονικό σύμβολο του αγώνα για την ελευθερία».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ