Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για το μελάνωμα και τον καρκίνο του δέρματος

Petite Perle 300×250

Σε δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για το μελάνωμα και τον καρκίνο του δέρματος υποβλήθηκαν σήμερα εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης, που λόγω ειδικότητας βρίσκονται εκτεθειμένοι στον ήλιο. Για τις ανάγκες των εξετάσεων στήθηκαν τρία εξεταστήρια στο χώρο του δημαρχιακού μεγάρου, στο πλαίσιο της εκστρατείας που ξεκίνησαν ο κεντρικός δήμος και το Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης – Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο, με την υποστήριξη της 4ης ΥΠΕ, για την πρόληψη και την έγκαιρη αντιμετώπιση των δερματικών ασθενειών.

Στο χώρο του δημαρχείου βρέθηκαν το πρωί τόσο ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, όσο και ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Δημήτρης Τσαλικάκης, η υποδιοικήτρια του Ιπποκρατείου και νοσοκομείου Αφροδισίων – Δερματικών Νόσων, ο καθηγητής Α' Πανεπιστημιακής Δερματολογικής Κλινικής, Δημήτρης Ιωαννίδης, ο αναπληρωτής καθηγητής της Α' Πανεπιστημιακής Δερματολογικής Κλινικής, Αιμίλιος Λάλλας και ο διευθυντης της Δερματολογικής Κλινικής του ΕΣΥ, Θοδωρής Σιδηρόπουλος.

Πέρα από τις εξετάσεις στους εργαζόμενους, από σήμερα ξεκίνησαν οι δωρεάν εξετάσεις για τους πολίτες και στους χώρους του Νοσοκομείου Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης. Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να διαρκέσουν οι εξετάσεις έως τις 30 Ιουνίου, ωστόσο λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος και των 550 ραντεβού που κλείστηκαν πολύ γρήγορα από τους ενδιαφερόμενους αποφασίστηκε να δοθεί παράταση για το κοινό μέχρι τις 16 Ιουλίου για την εξυπηρέτηση άλλων 300 πολιτών. Όσοι επιθυμούν να προγραμματίσουν εξέταση καλούνται να το κάνουν μέσω της ιστοσελίδας του δήμου Θεσσαλονίκης www.thessaloniki.gr

Ο κ.Ζέρβας επισήμανε πως ο ήλιος είναι «ευλογία για την Ελλάδα, ωστόσο εμπεριέχει και έναν μεγάλο κίνδυνο. Το μελάνωμα το οποίο εμφανίζεται πολύ συχνά εξαιτίας της υπερέκθεσης σ' αυτόν», ενώ αναφέρθηκε στην πλατφόρμα που άνοιξε για τους δημότες οι οποίοι ενδιαφέρονται να υποβληθούν σε έλεγχο για το μελάνωμα. «Την υγεία μας πρέπει να την προφυλάξουμε σε πολλούς τομείς», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Από την πλευρά του ο κ.Τσαλικάκης υπογράμμισε ότι το μελάνωμα είναι η χειρότερη και πιο επικίνδυνη μορφή καρκίνου του δέρματος και για το λόγο αυτό, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης του κόσμου, προσφέρονται οι δωρεάν εξετάσεις.

Η κ.Τιτοπούλου από την άλλη επισήμανε πως στόχος είναι να αφυπνιστεί το κοινό της Θεσσαλονίκης και να μπει «τελεία στο μελάνωμα». Συμπλήρωσε, δε, πως ο καρκίνος του δέρματος και το μελάνωμα είναι ο πλέον ιάσιμος καρκίνος εάν διαγνωστεί έγκαιρα.

«Ο καρκίνος του δέρματος μπορεί να διαγνωστεί έγκαιρα, αρκεί να γίνει εγκαίρως η προσέλευση του ασθενούς. Κι αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία τη φετινή χρονιά, διότι, λόγω της πανδημίας, το 2020 έχουμε καταγράψει μια σημαντική καθυστέρηση στη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος», συμπλήρωσε ο κ.Λάλλας, ενώ ανάλογες εκκλήσεις προς τους πολίτες να εξεταστούν έγκαιρα απηύθυναν οι γιατροί κ. Σιδηρόπουλος και Ιωαννίδης. Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ