Το ΚΚΕ για τον θάνατο της 44χρονης στο ΠΑΓΝΗ

Petite Perle 300×250

Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της 44χρονης γυναίκας, που απεβίωσε χτες στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ εξαιτίας του συνδρόμου θρόμβωσης-θρομβοπενίας μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca.

Με αφορμή το τραγικό αυτό συμβάν αναδεικνύεται η επιτακτική ανάγκη οργάνωσης -με ευθύνη του κράτους- της φαρμακοεπαγρύπνησης, της παρακολούθησης δηλαδή για τυχόν εμφάνιση παρενεργειών από τον εμβολιασμό ενάντια στον SARS-CoV-2, η οποία επιβάλλεται λόγω της γρήγορης ανάπτυξης και κυκλοφορίας των εμβολίων όπως και η ενημέρωση των εμβολιασμένων για πιθανά συμπτώματα ύποπτα θρόμβωσης, ώστε να αναζητούν έγκαιρα ιατρική φροντίδα. Ο εμβολιασμός είναι αναμφισβήτητα ένα σημαντικό όπλο κατά της πανδημίας, γι' αυτό είναι απαραίτητο να επιταχυνθεί, με την έγκαιρη προμήθεια όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων.

Για ακόμα μια φορά αναδεικνύεται η σημασία και η ανάγκη ενός ανεπτυγμένου δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), του οποίου ευθύνη μεταξύ άλλων πρέπει να αποτελεί η φαρμακοεπαγρύπνηση, όπως ο μαζικός εμβολιασμός, η επιδημιολογική επιτήρηση του πληθυσμού, η παρακολούθηση ήπιων κρουσμάτων, χρονίως πασχόντων κλπ.

Αναδεικνύονται ταυτόχρονα οι ευθύνες της σημερινής όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων για τα τεράστια κενά και τις ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας , την ανύπαρκτη ουσιαστικά ΠΦΥ, που έχουν ως συνέπεια την τεράστια επιβάρυνση των δημόσιων νοσοκομείων σε συνθήκες πανδημίας, αφήνοντας ακάλυπτες τις λαϊκές ανάγκες.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ