Έφυγε από τη ζωή ο Αρτέμης Σαϊτάκης – Πενθεί η επιστημονική κοινότητα

Petite Perle 300×250

Ο Αρτέμης Σαϊτάκης, χρόνια στο «τιμόνι» του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 67 ετών τα ξημερώματα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ρεθύμνου, όπου νοσηλευόταν.

Η είδηση έπεσε σα «βόμβα» στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, κανείς από τους συνεργάτες του δεν μπορεί να πιστέψει ότι δεν θα δει ξανά τον Αρτέμη Σαϊτάκη, έναν άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του με την καινοτομία. Είχε προσπαθήσει, από το δικό του μετερίζι, να καταστήσει την Κρήτη πρωταγωνίστρια στις τεχνολογικές εξελίξεις. Και τα είχε καταφέρει.

Αφήνει πίσω του τη σύζυγό του και τις δύο του κόρες.

Το «αντίο» του προέδρου του ΙΤΕ

Σε μήνυμά του προς τους ανθρώπους του ΙΤΕ, ο πρόεδρος του Ιδρύματος, καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης, αναφέρει

«Αγαπητοί Συνάδελφοι και Φίλοι,

Με βαθύτατη θλίψη και οδύνη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του αγαπημένου Συναδέλφου και Φίλου, Διευθυντή του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου του ΙΤΕ, Αρτέμη Σαϊτάκη.

Ο Αρτέμης, τους τελευταίους μήνες έδινε υπεράνθρωπη μάχη για τη ζωή του, χωρίς ούτε στιγμή να παραμελήσει τα διοικητικά καθήκοντά του και τους συνεργάτες του, με τους οποίους είχε καθημερινές συναντήσεις, μέχρι την τελευταία στιγμή.

Η απώλειά του είναι δυσβάσταχτο χτύπημα για το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο, για το Ίδρυμα και για εμένα προσωπικά».

Πηγή: Cretalive.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ