Ψηφίστηκαν οι αντιδραστικές αλλαγές στην Τοπική Διοίκηση – Καταψήφισε το ΚΚΕ

Petite Perle 300×250

Ψηφίστηκε από τους κυβερνητικούς βουλευτές στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τον νέο εκλογικό νόμο στην Τοπική Διοίκηση, με το οποίο η κυβέρνηση επαναφέρει και μάλιστα σε χειρότερη μορφή το καλπονοθευτικό πλειοψηφικό εκλογικό σύστημα. Οι βουλευτές των υπόλοιπων κομμάτων το καταψήφισαν.

Όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, η κυβέρνηση, αξιοποιώντας την «κολοβή» απλή αναλογική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται να «αποκαταστήσει την τάξη» και την «κυβερνησιμότητα» στους δήμους και τις Περιφέρειες, φέρνοντας το εκλογικό σύστημα που διασφαλίζει την απόλυτη κυριαρχία στην πρώτη δύναμη αρκεί να έχει συγκεντρώσει το 43% των ψήφων. Άλλωστε όπως διερωτήθηκε ο υπουργός «γιατί είναι αντιπροσωπευτικότερη δηλαδή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο νόμος του δεν προβλέπει απλή αναλογική για την εκλογή δημάρχου, τη δεύτερη Κυριακή;».

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης στη δευτερολογία του, σχολιάζοντας την αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα, έκανε λόγο για «κρεσέντο» υποκρισίας και αποπροσανατολισμού του λαού.

Υπογράμμισε πως με το «αντιδημοκρατικό πλειοψηφικό σύστημα η κυβέρνηση επιδιώκει να πετάξει από τα Δημοτικά Συμβούλια κάθε προοδευτική ριζοσπαστική φωνή. Προωθεί τη διαμόρφωση πλαστών πλειοψηφιών τις οποίες θα αξιοποιήσει για τη χειραγώγηση της συνείδησης του λαού με εκβιαστικά διλήμματα αναπαράγοντας και τη θεωρία της χαμένης ψήφου».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, υπενθύμισε ότι αυτός έδωσε το πάτημα στην κυβέρνηση, ενώ πίσω από τους καυγάδες τους είναι η συμφωνία στη στρατηγική όπως είναι οι συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα, οι παραχωρήσεις, ιδιωτικοποιήσεις, ο επιχειρηματικός ρόλος της Τοπικής Διοίκησης, βρίσκεται «ο ίδιος χαβάς».

Ολόκληρη η παρέμβαση του Μ. Συντυχάκη

https://www.youtube.com/watch?v=ba0nukJaTJY

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ