Καθάρισαν την παραλία και δώρισαν φυτά οι μικροί μαθητές του σταθμού "Το Χαμόγελο" (video – φωτογραφίες)

Petite Perle 300×250

Στην παραλία της Αμμουδάρας βρέθηκαν σήμερα το πρωί οι λιλιπούτειοι μαθητές του βρεφονηπιακού σταθμού «Το Χαμόγελο».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, οι μαθητές πήραν και έδωσαν το καλύτερό τους μάθημα.

Αυτό του σεβασμού στο περιβάλλον, της προσφοράς και της ανακύκλωσης.

Ακολουθώντας πιστά τις δασκάλες τους κ. Μαρία Τζεβελεκάκη και Σταυρούλα Καραμπουρνιώτη, βρέθηκαν στην παραλία της Αμμουδάρας, στο ύψος που στεγάζεται το 1ο Νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας και με γάντια, σακούλες απορριμμάτων και αρκετό ενθουσιασμό έλαμψαν την παραλία.

Μάλιστα, σε κάθε σκουπιδάκι που έβρισκαν, έτρεχαν ενθουσιασμένα να το τοποθετήσουν μέσα στη σακούλα απορριμμάτων.

Τελειώνοντας τη δράση της «καθαρής παραλίας», επισκέφτηκαν το 1ο Νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας, όπου με ένα πλατύ χαμόγελο και μια ζεστή αγκαλιά τα υποδέχτηκε η διευθύντρια κ. Άννα Φρατζεσκάκη και οι δεκάδες μαθητές της.

Τα μικρά παιδιά μέρες πριν είχαν κατασκευάσει γλάστρες με ανακυκλώσιμα υλικά, που φύτεψαν με λουλούδια και φυτά, προσφορά του Σωφρονιστικού Καταστήματος Αλικαρνασού.

Οι όμορφες αυτές γλαστρούλες άλλαξαν χέρια και δωρίστηκαν στο 1ο Νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας για να ομορφύνουν περισσότερο αυτόν τον καλαίσθητο χώρο, ενώ δόθηκαν και μετάλλια στα παιδιά του Νηπιαγωγείου.

Το "ευχαριστώ" του διευθυντή του σταθμού

Ο βρεφονηπιακός σταθμός «Το Χαμόγελο» ευχαριστεί θερμά τη διεύθυνση του Σωφρονιστικού Καταστήματος Αλικαρνασού, Ηρακλείου Κρήτης, προσωπικά το Διευθυντή, και τους Αρχιφύλακες για την άμεση ανταπόκρισή τους για τη δωρεά των δενδρυλλίων, μετά από σχετικό αίτημα.

Τέτοιου είδους ενέργειες συμβάλλουν σημαντικά στην κατάλληλη προετοιμασία για επανένταξη, διαπαιδαγώγηση και ανακοινωνοικοποίση των τροφίμων μέσα από αξίες (όπως αυτή της προσφοράς) ευρέως αποδεκτές από το κοινωνικό σύνολο.

Τα εν λόγω φυτά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, δόθηκαν από τα νήπια του σταθμού μας στους μαθητές του 1ου 6θεσιου Νηπιαγωγείου Αγ. Μαρίνας, Τσαλικάκι, Δήμου Μαλεβιζίου, το οποίο αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση μας για επίσκεψη στις υποδομές του, τηρώντας βέβαια αμφότεροι όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής και προστασίας που μας υποδεικνύονται βάση των παρούσων συνθηκών.

Ευχαριστούμε θερμά την Αντιδήμαρχο παιδείας Δήμου Μαλεβιζίου Κα Λυρώνη – Πάγκαλου Χρύσα, το Πρόεδρο του Συμβουλίου Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλη Παρασύρη, τη Διευθύντρια του 1ου 6θεσιου Νηπιαγωγείου Αγίας Μαρίνας Τσαλικάκι Κα Φραντζεσκάκη Άννα καθώς και τους εκπαιδευτικούς του νηπιαγωγείου για τη θερμή υποδοχή και για την υλοποίηση της δράσης..

Επι της ευκαιρίας μέσω αυτής της δράση μας τα νήπια του σταθμού ήρθαν σε μια πρώτη επαφή με το χώρο του νηπιαγωγείου στα πλαίσια της ομαλής μετάβασης των παιδιών από τον παιδικό σταθμό στο Προνήπιο – νηπιαγωγείο.

Με εκτίμηση

Ο διευθυντής του σταθμού

Σηφάκης Συμεών

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ