Ο Σωκράτης Βαρδάκης στον αγώνα που δίνουν οι συμβασιούχοι των δομών Πρόνοιας Κρήτης

Petite Perle 300×250

Δίπλα στους εργαζόμενους των Κοινωνικών Δομών της Περιφέρειας Κρήτης, κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, βρέθηκε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, ο οποίος δήλωσε: 

«Οι δομές Κοινωνικής Πρόνοιας στην Περιφέρεια Κρήτης, στελεχώνονται, πέραν του μόνιμου προσωπικού, από επικουρικό προσωπικό και συμβασιούχους. Διάφορες ειδικότητες, όπως τραπεζοκόμοι, καθαριστές/στριες, φύλακες, εργαζόμενοι που συνέβαλαν τα μέγιστα όλο το προηγούμενο διάστημα και δυστυχώς σήμερα θα χάσουν την θέση τους, με τη λήξη της σύμβασής τους.

Οι δομές αυτές παίζουν καθοριστικό ρόλο στην παροχή βοήθειας σε ευπαθείς ομάδες, μεταξύ αυτών, στην εξυπηρέτηση ηλικιωμένων, που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν, συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας νοητικά ή κινητικά, που ζουν μόνοι τους, αλλά και γενικά ατόμων με αναπηρία.

Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ωστόσο εμμένει να αναθέσει τις υπηρεσίες καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης σε Ιδιώτες (εργολάβους), παρότι η εμπειρία έχει δείξει ότι οι απευθείας συμβάσεις των υπηρεσιών με τους εργαζόμενους γίνονται με διαφανείς διαδικασίες πρόσληψης, είναι προς όφελος των εργαζομένων, με εγγυημένη αμοιβή, σταθερό ωράριο, καλύτερες αμοιβές και ασφαλιστικά εισφορές.

Μέσα από την υπ.' αριθ. 6660/18.5.21 ερώτηση μου, προς τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων ζήτησα να ανανεωθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές, καθώς επίσης να παύσει το σύστημα ανάθεσης έργων σε εργολάβους και να συνεχιστεί η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μέσω προκήρυξης διαγωνισμών με κριτήρια ΑΣΕΠ, προκειμένου οι συμβάσεις να γίνονται απευθείας μεταξύ εργαζομένων και φορέα.

Μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση δεν έχει αποδείξει έμπρακτα αυτό που διατυμπανίζει το τελευταίο διάστημα, ότι δρα υπέρ των εργαζομένων, αφού δεν έχει ανανεώσει  τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές Κρήτης. Αντιθέτως τους οδηγεί στις αίθουσες των δικαστηρίων για να βρουν το δίκιο τους.

Κύριε Μητσοτάκη, από την αναλγησία της Κυβέρνησής σας, οι εργαζόμενοι χάνουν την δουλειά τους, καθώς και χρόνο και χρήμα στις δικαστικές αίθουσες. Ταυτόχρονα το κοινωνικό κράτος γκρεμίζεται, με τις δομές που συμβάλλουν καθοριστικά στην παροχή βοήθειας σε τρίτους, να υποστελεχώνονται.»

Σωκράτης Βαρδάκης 

Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ