Oι ημερομηνίες "κλειδιά" άρσης των μέτρων για την μουσική στα μαγαζιά και τη νυχτερινή απαγόρευση

Petite Perle 300×250

Συγκρατημένα αισιόδοξοι σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, εμφανίστηκαν κατά τη χθεσινή ενημέρωση οι ειδικοί, τονίζοντας πως αν και τα στοιχεία είναι αρκετά βελτιωμένα, τίποτα  ακόμα δεν έχει τελειώσει.

Η  καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου σημείωσε πως το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας εμφανίζει ύφεση σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της επικράτειας. Ο μέσος κυλιόμενος όρος την τελευταία εβδομάδα μειώθηκε στα 13 νέα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού, είπε, λέγοντας πως ο αριθμός αυτός είναι το μισό από τα μέσα Απριλίου.

Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα, όλα δείχνουν πως από επόμενη εβδομάδα αναμένεται η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων να κάνει το επόμενο βήμα και να αποφασίσει την άρση κάποιων περιορισμών.

Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, μετά τις 11 Ιουνίου αναμένεται ανακοίνωση είτε για τον περιορισμό είτε για την κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, που έως τώρα ισχύει από τις 00:30 μέχρι τις 05:30, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΙ.

Στο  τραπέζι των συζητήσεων θα τεθεί επίσης και το θέμα επαναφοράς της μουσικής στην εστίαση, το οποίο είναι πιθανόν να γίνει μαζί με τον περιορισμό ή κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Να τονιστεί, τέλος ότι  προσδιορίζεται προς την 1η Ιουλίου να επιτραπούν έως 200 καλεσμένοι σε δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων, αντί για 100 που ήταν μέχρι τώρα.  

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ