Έκτακτη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων την Τετάρτη

Petite Perle 300×250

Γάμοι, δεξιώσεις, μουσική στην εστίαση και απαγόρευση κυκλοφορίας τίθενται επί τάπητος στην έκτακτη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων, την Τετάρτη.

Με τα επιδημιολογικά δεδομένα να βελτιώνονται, τους διασωληνωμένους να μειώνονται καθημερινά και τα κρούσματα να δίνουν πλέον με τριψήφιο αριθμό, η επιτροπή των ειδικών αναμένεται να λάβει αποφάσεις για περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων που έχουν απομείνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπ. Ανάπτυξης έχει προτείνει την αύξηση των ατόμων στις κοινωνικές εκδηλώσεις, γάμους, βαφτίσεις κλπ ενώ θα εξεταστεί, το κατά πόσο δύναται να επανέλθει η μουσική στους χώρους εστίασης.

Αναφορικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας, αν και τίποτα ακόμη δεν έχει κλειδώσει, υπάρχουν διάφορα σενάρια, όπως η παράτασή του κατά μία ώρα.

Στο τραπέζι τα προνόμια για όσους έχουν εμβολιαστεί

Στόχος της ανακοίνωσης προνομίων, θα είναι και η παροχή κινήτρων για όλους όσοι ακόμα δεν έχουν κάνει εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Το πρώτο «προνόμιο» που αναμένεται να ενεργοποιηθεί αναμένεται να είναι αυτό της υποχρέωσης διεξαγωγής self test από όσους έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις – ή τη μια αν πρόκειται για το εμβόλιο της Johnson & Johnson – για να πάνε στον χώρο εργασίας τους ή να ταξιδέψουν.

Μια άλλη πρόταση αφορά τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους από τους πλήρως εμβολιασμένους αν και το συγκεκριμένο προνόμιο ακόμα προβληματίζει τους ειδικούς οι περισσότεροι εκ των οποίων λένε ότι η μάσκα είναι το τελευταίο μέτρο που θα μας εγκαταλείψει στην μάχη κατά του κορονοϊού.

Ακόμη, συζητιέται το προνόμιο για είσοδο των πλήρως εμβολιασμένων σε εσωτερικούς χώρους καταστημάτων εστίασης ή άλλων δραστηριοτήτων όπως μουσεία, κέντρα διασκέδασης, θέατρα ή σινεμά. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το κίνητρο για την υποχρεωτικότητα των self test και την είσοδο σε εσωτερικούς χώρους αναμένεται να ενεργοποιηθεί μέσα στον Ιούλιο ενώ για τη μάσκα η πρόταση είναι να υπάρξει η αλλαγή τον Σεπτέμβριο.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ