Τρομερή επιτυχία: Προκρίθηκε στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός η Μαρία Σάκκαρη

Petite Perle 300×250

Έγραψε ιστορία η Μαρία Σάκκαρη με τη νίκη της με 2-0 σετ επί της Αμερικανίδας Σοφίας Κένιν. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός. 

 Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τέννις δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στην Κένιν και νικώντας με 2-0 σετ (6-1, 6-3) πήρε το εισιτήριο για τις 8 του Roland Garros.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, νούμερο 18 στην κατάταξη, ήταν καταιγιστική και δεν άφησε την κατά τα άλλα εξαιρετική αντίπαλό της να πάρει ανάσα. Προκρίθηκε πανηγυρικά στην προημιτελική φάση του ιστορικού όπεν του Παρισιού καθώς επικράτησε με άνεση και… στυλ με 2-0 σετ (6-1, 6-3) κι εκεί θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια που θα προκύψει από το ζευγάρι της Σβιάτεκ με την Κόστιουκ με στόχο το όνειρο της συμμετοχής σε έναν ημιτελικό Grand Slam.

Η Σάκκαρη που μέχρι πρότινος είχε ως highlight σε Grand Slam την παρουσία της δύο φορές στη 16άδα του Αυστραλιανού και του US Open, ενώ ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει στο Παρίσι ήταν η φάση των 32, επιβεβαίωσε στο κορτ πόσο σκληρά έχει δουλέψει στη διάρκεια της πανδημίας και πόσο πολύ έχει εξελίξει το παιχνίδι της. Το έδειξε στο προηγούμενο ματς με την εξαιρετική Ελίζ Μέρτενς, το επιβεβαίωσε με ακόμη πιο εκκωφαντικό τρόπο απέναντι στην 22χρονη Κένιν, η οποία πέρα από το 5 της κατάταξης, είναι κάτοχος ενός τίτλου Grand Slam (Αυστραλιανό το 2020), ενώ έφτασε μέχρι και τον τελικό στο Roland Garros του 2020.

Το ξεκίνημα της Σάκκαρη στο παιχνίδι ήταν κάτι περισσότερο από ονειρεμένο καθώς έκανε δύο σερί μπρέικ στην αντίπαλό της φτάνοντας με συνοπτικές διαδικασίες μέχρι το 4-0! Η Κένιν προσπάθησε να αντιδράσει επιτυγχάνοντας μπρέικ στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια (4-1), που όμως είχε κι άλλο μπρέικ στη φαρέτρα της (5-1) προτού κλείσει το σετ πανηγυρικά στο 6-1 έπειτα από μόλις 26 λεπτά.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ