Καναδάς: Έγκλημα μίσους η επίθεση με φορτηγό σε τετραμελή οικογένεια μουσουλμάνων

Petite Perle 300×250

Νεαρός παρέσυρε μια οικογένεια μουσουλμάνων με το αυτοκίνητό του. Τραγικός απολογισμός ήταν τέσσερις νεκροί με τις αρχές να θεωρούν πως πρόκειται για έγκλημα μίσους.

Ένας άντρας στο Οντάριο του Καναδά παρέσυρε και σκότωσε τα τέσσερα μέλη μιας μουσουλμανικής οικογένειας, ενώ τραυμάτισε σοβαρό ένα άλλο, με την Αστυνομία να «βλέπει» ρατσιστικά και ισλαμοφοβικά κίνητρα πίσω από την επίθεση.

Ειδικότερα, η αστυνομία χαρακτήρισε την επίθεση «προμελετημένη» με την καναδική κυβέρνηση να κάνει λόγο για «μια φρικτή, ισλαμοφοβική ενέργεια» που έλαβε χώρα την Κυριακή.

Μάλιστα, ο δράστης, ονόματι Ναθανιέλ Βέλτμαν από το Λονδίνο, επιχείρησε να φύγει από τη σκηνή του εγκλήματος, αλλά συνελήφθη λίγο αργότερα σε εμπορικό κέντρο.

Ο 20χρονος είναι αντιμέτωπος με τέσσερις κατηγορίες για ανθρωποκτονία πρώτου βαθμούΥπάρχουν ενδείξεις ότι αυτή ήταν μια προγραμματισμένη πράξη, υποκινούμενη από το μίσος. Είναι πιθανό τα θύματα αυτά να βρέθηκαν στο στόχαστρο επειδή ήταν μουσουλμάνοι», δήλωσε ο επικεφαλής της Αστυνομίας.Προς το παρόν, οι ανακριτές που έχουν αναλάβει την υπόθεση δεν έχουν καταλήξει στο εάν ο δράστης ήταν μέλος συγκεκριμένης ομάδας μίσους.Τα θύματα της σοκαριστικής επίθεσης ήταν ο 46χρονος Σαλμάν Αφζάλ, η σύζυγός του η 44χρονη Μαντίχα, η 15χρονη κόρη τους Γιούμνα και μια 74χρονη γιαγιά, το όνομα της οποίας δεν δόθηκε στη δημοσιότητα.«Δούλεψαν πολύ σκληρά στους τομείς τους και άριστα. Τα παιδιά τους ήταν κορυφαίοι μαθητές στο σχολείο τους» αναφέρεται στη δήλωση της οικογένειας.Ο άτυχος πατέρας ήταν φυσιοθεραπευτής και λάτρης του κρίκετ και η σύζυγός του έκανε διδακτορικό ως πολιτικός μηχανικός στο Western University, η κόρη τους τελειώνει το σχολείο και η γιαγιά ήταν «πυλώνας» της οικογένειας.

Παράλληλα, η οικογένεια στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα πως ο κόσμος θα πρέπει να σταθεί ενάντια στο μίσος και την ισλαμοφοβία.Συντετριμμένος και Καναδός πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό που υπογράμμισε πως στέκεται στο πλάι των συγγενών των θυμάτων, συμπληρώνοντας πως: «η ισλαμοφοβία δεν έχει καμία θέση στις κοινότητές μας».

πηγή: www.sputnik.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ