Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου κοντά στους εργαζόμενους στον τουρισμό-επισιτισμό

Petite Perle 300×250

Δραματική η κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό- Επισιτισμό, οι οποίοι βρίσκονται έρμαιο των επιπτώσεων της πανδημίας,  την ώρα που η Κυβέρνηση δίνει περισσότερα από 1,5 δις ευρώ για την επανεκκίνηση του κλάδους στους εργοδότες.

Παρά τις παρεμβάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό για την άμεση πληρωμή των ανέργων στον χώρο των Ξενοδοχείων και στον Τουρισμό η Κυβέρνηση κωφαίνει.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και η ΠΟΕΕΤ καλούν την Κυβέρνηση να στηρίξει τους  εργαζόμενους στου Τουρισμό-Επισιτισμό, οι οποίοιζουν στην αβεβαιότητα καθώς δεν γνωρίζουν εάν και το πότε θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται. Ωστόσο, η πλατφόρμα για τις μονομερής αναστολές σύμβασης  σχεδιάζεται να ανοίξει τέλος Ιουνίουαφού η Κυβέρνηση αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες να περάσει σχετική τροπολογία στο Νομοσχέδιο για τα εργασιακά που αναμένεται να ψηφιστεί 18–20 Ιουνίου, επομένως οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν μετά της 20/06/2021 και οι πληρωμές είναι άγνωστο πότε θα ξεκινήσουν.

Παράλληλα, η κοροϊδία με τα ένσημα από τις μονομερή αναστολές σύμβασης του 2020 που ακόμα δεν έχουν εμφανιστεί, παρά τις διαβεβαιώσεις από το Υπουργείο πως θα φαινόντουσαν από την περασμένη Παρασκευή,
ενώ η επέκταση της ΚΣΣΕ που αφορά τους ξενοδοχοϋπάλληλους όλης τη χώρας ενώ έχει πάρει έγκριση κατά πλειοψηφία από το Α.Σ.Ε. από 11/05/2021 ακόμα ο κ. Χατζηδάκης δεν την έχει υπογράψει.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στον Τουρισμό-Επισιτισμό, οι οποίοι είναι χωρίς εισόδημα μήνες τώρα και καλεί τα Υπουργεία Εργασίας & Οικονομικών να στηρίξουν τους εργαζόμενους, δίδοντας τους το δικαίωμα επαναπρόσληψης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ