Δήλωση του Mανώλη Συντυχάκη για τις νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων

Petite Perle 300×250

Ο Μ. Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης με τη Λαϊκή Συσπείρωση, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τις νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων:

«Επίθεση στη λαϊκή κατοικία είναι οι νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων. Ειδικά στην Κρήτη οι αυξήσεις θα φέρουν μεγάλη επιβάρυνση των μικροϊδιοκτητών και οι εργαζόμενοι θα κληθούν να πληρώσουν ακόμα πιο τσουχτερούς φόρους.

Η κυβέρνηση προσθέτει νέα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων, για την αγορά, την ενοικίαση και τη μεταβίβαση, από τους γονείς στα παιδιά, οικοπέδου, σπιτιού ή καταστήματος. Ταυτόχρονα, η ανακοίνωση των αυξημένων αντικειμενικών αξιών, αποτελεί σινιάλο για την επιβολή ανατιμήσεων και στις κατοικίες, που κάνει ακόμη πιο μακρινό και άπιαστο το όνειρο της λαϊκής οικογένεια για την απόκτηση στέγης.

Μέσα απ' τον ΕΝΦΙΑ και τους άλλους φόρους ακινήτων, η κατοχή της όποιας  ακίνητης περιουσίας για χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες γης γίνεται πλέον αβάσταχτη. Έτσι επιταχύνεται η συγκέντρωση της γης στα χέρια των μονοπωλιακών ομίλων για να προχωρήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια, ειδικά σε περιοχές που επικεντρώνει το κεφάλαιο που επενδύει στον τουρισμό, όπως είναι η Κρήτη. 

Η υποτιθέμενη αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί στάχτη στα μάτια για να συγκαλύπτει το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ, που διαμόρφωσαν από κοινού όλες οι κυβερνήσεις της τελευταίας 10ετίας, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και συνολικά τον ίδιο τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της φορολογίας των ακινήτων,  αφήνοντας αφορολόγητα τα ακίνητα και τα κέρδη του κεφαλαίου.

Γίνεται επιτακτικά αναγκαία η δυναμική ανάπτυξη της λαϊκής πάλης για την άμεση κατάργηση του αντιλαϊκού ΕΝΦΙΑ με τη μεταφορά των φορολογικών βαρών στο μεγάλο κεφάλαιο. ».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ