ΠΕΔ Κρήτης : Οι δασικοί χάρτες στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής

Petite Perle 300×250

Συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021, η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης με τη συμμετοχή του Προέδρου κ. Γ. Κουράκη και των μελών της κ.κ  Γ .Μαρινάκη, Γ. Μαλανδράκη, Μ. Κοκοσάλη,  Ν. Κοκκίνη καθώς και του μέλους του ΔΣ της ΠΕΔ κ. Ε. Κουκιαδάκη.

Ένα από το βασικά θέματα που απασχόλησε τα μέλη της Ε.Ε ήταν τα ζητήματα και τα προβλήματα που αναδείχθηκαν μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών στην Κρήτη.

Για το θέμα ακολούθησε εισήγηση του μέλους του ΔΣ κ. Ε. Κουκιαδάκη, όπου μετά και το διάλογο που ακολούθησε, αποφασίστηκε η έγκριση της εισήγησης του, η όπως σημειώθηκε οποία αποτελεί το πλαίσιο για την πολιτική της ΠΕΔ Κρήτης για το μείζον αυτό θέμα που απασχολεί τους πολίτες, οι οποίοι συνωστίζονται τον τελευταίο καιρό στα γραφεία κτηματογράφησης.

Επίσης αποφασίστηκε να συνεδριάσει δια ζώσης το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ με τη συμμετοχή όλων των Δημάρχων της Κρήτης για να υπάρξει ενημέρωση και να ληφθούν οριστικές αποφάσεις.

Όπως τονίστηκε από τον κ. Κουκιαδάκη η ενσωμάτωση αυτούσιων των δασικών χαρτών στους κτηματολογικούς πίνακες έχει ανοίξει τον «ασκό του αιόλου», καθώς οι πολίτες που έχουν ιδιοκτησιακά δικαιώματα επί αυτών είναι αναγκασμένοι να προσφύγουν δικαστικά για να προστατέψουν τις ιδιοκτησίες τους.

Ανάλογο πρόβλημα δημιουργείται και με τα κληροτεμάχια, όπου λόγω της απαγόρευσης της λεγόμενης «κατάτμησης» δεν αναγνωρίζονται τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα.

Τέλος μετά από διαλογική συζήτηση και αφού εμπλουτίστηκε η εισήγηση, αποφασίστηκε, μετά την έγκρισή της από το ΔΣ της ΠΕΔ, να υποβληθεί στα συναρμόδια υπουργεία.

Επισημάνθηκε δε, για ακόμη μια φορά ότι η ΠΕΔ Κρήτης  παρακολουθεί στενά το θέμα και παρεμβαίνει με θέσεις και προτάσεις, ώστε να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα και τα δικαιώματα τόσο των πολιτών, όσο και των φορέων της Αυτοδιοίκησης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ