Στα ημιτελικά του Roland Garros η Μαρία Σάκκαρη

Petite Perle 300×250

Μια ακόμη χρυσή στιγμή χάρισε η Μαρία Σάκκαρη στο φετινό Roland Garros αφού νίκησε 2-0 (6-4, 6-4) το Νο.9 του κόσμου και περσινή νικήτρια του γαλλικού Οπεν, Ίγκα Σβιάτεκ ενώ προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στα ημιτελικά ενός γκραν σλαμ.

Από την αρχή του παιχνιδιού, η Ελληνίδα αθλήτρια φάνηκε να είναι ασταμάτητη, με ελάχιστα λάθη ενώ "στρίμωξε" για τα καλά την Πολωνή αντίπαλο. Έσπασε γρήγορα το σερβίς της αντιπάλου της και ούσα σχεδόν αλάνθαστη πήρε τη νίκη σε μόλις μιάμιση ώρα. Είναι φυσικά, την ίδια στιγμή και η παρθενική φορά που δύο Έλληνες είναι στα ημιτελικά ενός major, καθώς ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε χθες βράδυ με 3-0 τον Ντανίλ Μεντβέντεφ και εξασφάλισε επίσης την πρόκριση στους «4». Έχασε σχετικά εύκολα τα πρώτα δύο γκέιμ, αλλά αντέδρασε άμεσα.

Πήρε πίσω το break, βελτίωσε πολύ το σερβίς της και στο κρίσιμο σημείο εκμεταλλεύθηκε τα συνεχόμενα λάθη της αντιπάλου της και της «έσπασε» εκ νέου το σερβίς, παίρνοντας προβάδισμα 5-4. Στο επόμενο γκέιμ, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχασε ένα σετ μπολ, χρειάστηκε να σώσει ένα break point, αλλά με έναν εξαιρετικό κερδισμένο πόντο «έγραψε» το 6-4 και έκανε το πρώτο βήμα. Ήταν η πρώτη απώλεια σετ για τη Σβιάτεκ στο Ρολάν Γκαρός, από τον Ιούνιο του 2019! Ασταμάτητη η Σάκκαρη, ξεκίνησε με break και το δεύτερο σετ, δείχνοντας να κυριαρχεί απόλυτα.

Στο 2-0, η Πολωνή ζήτησε ιατρικό τάιμ-άουτ και αποχώρησε προσωρινά από το κορτ, για να επιστρέψει μετά από περίπου δέκα λεπτά με δεμένο τον δεξιό μηρό. Η διακοπή «φρέναρε» λίγο το ρυθμό της Ελληνίδας τενίστριας, αλλά με «όπλο» το εξαιρετικό σερβίς κράτησε το προβάδισμα και έκλεισε (με το τρίτο match point) το θρίαμβό της, σε μία ώρα και 35 λεπτά.

Η επόμενη αντίπαλος αναμέτρηση

Πλέον στα ημιτελικά του Roland Garros, η Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει το Νο.33 του ταμπλό, την Τσέχα Κρεϊτσίκοβα, με την Ελληνίδα να βλέπει ξεκάθαρα πλέον, το όνειρο ενός τελικού, να πλησιάζει. Η Μαρία Σάκκαρη είναι η καλύτερη τενίστρια (βάσει κατάταξης, αλλά και απόδοσης στο τουρνουά) από τις τέσσερις των ημιτελικών και πλέον έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται την κορυφή. Οι δυο τους είχαν αναμετρηθεί νωρίτερα φέτος στο Ντουμπάι, με την Κρεϊτσίκοβα να παίρνει τη νίκη με 6-2, 7-6, αλλά τη δεδομένη στιγμή η Σάκκαρη έχει νικήσει και τις δύο περσινές φιναλίστ του τουρνουά και παίζει το καλύτερο τένις της καριέρας της.

Στο πλευρό της ξανά ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Στις κερκίδες του «Court Philippe-Chatrier» στο Παρίσι εθεάθη ο γιος του πρωθυπουργού, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας την Μαρία Σάκκαρη. Στο προηγούμενο αγώνα της Μαρίας Σάκκαρη στο Roland Garros, όταν η Ελληνίδα τενίστρια πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά ο τηλεοπτικός φακός «συνέλαβε» στην εξέδρα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να πανηγυρίζει τη νίκη της μαζί με το προπονητικό της τιμ. Τότε έγινε γνωστό πως οι δυο τους το τελευταίο διάστημα διατηρούν δεσμό. Ένας νεανικός έρωτας, που, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, μετρά 5 μήνες. Μια φιλική σχέση που ξεκίνησε από κοινές παρέες και κοινό σημείο το τένις (από άλλη σκοπιά, φυσικά, ο καθένας). Τον τελευταίο μήνα, μάλιστα, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Μαρία Σάκκαρη εμφανίζονταν μαζί δημοσίως και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είχαν δει το ζευγάρι στην «Παλιά Αγορά» στη Φιλοθέη, όπου σύχναζαν για καφέ και φαγητό.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ