Ανατροπή στην υπόθεση Γιακουμάκη – Διακοπή στη δίκη

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Με την εξέταση τριών μαρτύρων του κατηγορητηρίου συνεχίστηκε στα Ιωάννινα η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του σπουδαστή στη Γαλακτοκομική Σχολή. 
Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι είναι 8 Κρητικοί, που πρωτόδικα είχαν κριθεί ένοχοι για περιστατικά βίας εις βάρος του Ρεθυμνιώτη σπουδαστή .

Η δίκη διέκοψε για την Δευτέρα, όμως κατά τους συνηγόρους υπεράσπισης υπήρξε ανατροπή στην εξέταση βασικού μάρτυρα, σπουδαστή της Σχολής, ο οποίος πρωτόδικα ήταν καταπέλτης για τους κατηγορούμενους, επικαλούμενος πράγματα που τού είχε εξομολογηθεί ο ίδιος ο Βαγγέλης.

Σήμερα ωστόσο, κατά την υπεράσπιση, ο μάρτυρας διαφοροποιήθηκε σε σχέση με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, παραδεχόμενος ότι όσα είπε, δεν τα είχε ακούσει από τον Βαγγέλη αλλά από τρίτα πρόσωπα. «Αυτό είναι μια μεγάλη ανατροπή, δικαιώνει τις θέσεις μας και αυτό πρέπει να ακουστεί από τους δημοσιογράφους, όπως επιτάσσει η δεοντολογία» δήλωσε ο Ηρακλειώτης δικηγόρος κ. Γιάννης Χατζηδάκης, ο οποίος βρέθηκε στα Ιωάννινα μαζί με τους συναδέλφους του, Κατερίνα Χατζηδογιαννάκη, Ηρακλή Σαββάκη, Σπύρο Βρέντζο και Γιώργο Κοκοσάλη.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης ημέρας της δίκης – όπως αναφέρει το epirus-tv-news.gr – ολοκληρώθηκε η κατάθεσή του πατέρα του Βαγγέλη, Ανδρέα Γιακουμάκη, ο οποίος  απαντώντας σε ερώτηση ενός εκ των συνηγόρων σχετικά με το περιστατικό με την ντουλάπα αν πιστεύει πως οι συμφοιτητές του Βαγγέλη  είχαν πρόθεση να τον βλάψουν κλείνοντάς τον σε αυτή ανέφερε πως δεν ξέρει αν είχαν τέτοια πρόθεση αλλά θα μπορούσε να συμβεί. Μιλώντας για τον γιο του  του είπε πως ήταν ένας δυναμικός χαρακτήρας . Οσοι μίλησαν για τα περιστατικά εις βάρος του Βαγγέλη στη συνέχεια προσπάθησαν να τα διαψεύσουν, σημείωσε.

Ο κ. Γιακουμάκης στην κατάθεσή του  μίλησε και για την επίσκεψη   από έναν μάρτυρα που είχε δεχθεί  στο σπίτι του πριν ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης ο   οποίος  του είχε πει πως ο Βαγγέλης ήταν έναν πολύ καλό παιδί ,στη δικαστική αίθουσα  όμως είπε άλλα, όπως ανέφερε. 
Κατά την κατάθεσή του μιλώντας για τον χαμό του Βαγγέλη είπε χαρακτηριστικά: “Στο χαμό του Βαγγέλη μου γνώρισα όλη την ανθρωπιά του κόσμου αλλά και όλη την κακοήθεια. Δεν μπορεί να ξέρει κανείς τί περάσαμε όλον αυτόν τον καιρό”. 
Ο όρος αυτοκτονία  για τον θάνατο του γιου του  τόνισε πως δεν είναι αποδεκτός από τον ίδιο ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη σπίλωση του ποινικού μητρώου νέων παιδιών ανέφερε: “Δεν φταίω αν σπιλωθούν οι κατηγορούμενοι. Ας πάρουν το θάρρος να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση, εγώ θα το δεχτώ.”

Ένας από τους συνηγόρους έδειξε στην Έδρα ένα βίντεο που είχε τραβηχτεί όταν ο Βαγγέλης είχε αλλάξει δωμάτιο και σε αυτό ήταν όλη η παρέα μαζί , ο πατέρας του είπε στους δικαστές πως δεν θέλει να το δει λέγοντας πως δεν είναι σίγουρος για το αν η φωνή που ακούγεται είναι του παιδιού του. 

Related Articles