Αντίστροφη μέτρηση για 186 υποψήφιους των Λυκείων Γαζίου και Κρουσώνα

by KORINA KAFETZOPOULOU

Τελευταία Ενημέρωση:

Η γενιά των μαθητών που για δεύτερη χρονιά έρχεται αντιμέτωπη με την πανδημία και είχε να αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες και στην προετοιμασία της, σε λίγα 24ωρα θα ριχτεί στη μάχη των
πανελλαδικών εξετάσεων υπό αυστηρά πρωτόκολλα και νέο υπερσύγχρονο σύστημα μετάδοσης θεμάτων.
Οι εξετάσεις ξεκινούν τη Δευτέρα 14 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και λήγουν στις 22 Ιουνίου.

Την Τρίτη 15 Ιουνίου ξεκινούν τα ΕΠΑΛ και λήγουν στις 28 Ιουνίου.
Από το Μαλεβίζι και συγκεκριμένα από τα Λύκεια Γαζίου και Κρουσώνα στις εξετάσεις συμμετέχουν συνολικά 186 μαθητές έναντι των 173 που συμμετείχαν πέρυσι.

Από το Λύκειο Γαζίου οι μαθητές είναι 165.

Εξ αυτών σύμφωνα με τον λυκειάρχη Γαζίου, Γιάννη Κωστάκη, οι
131 είναι τελειόφοιτοι. Δεκατέσσερις θα δώσουν μόνο προφορικές εξετάσεις στα ειδικά εξεταστικά κέντρα ενώ είκοσι είναι απόφοιτοι και θα δώσουν τη μάχη αυτή για δεύτερη φορά.

Από το Λύκειο του Κρουσώνα συμμετέχουν 21 υποψήφιοι.

Σύμφωνα με τον λυκειάρχη Αντώνη Ζαχαριουδάκη, δεκαεννέα είναι τελειόφοιτοι, ένα μαθητής θα δώσει προφορικές
εξετάσεις, και ένας είναι απόφοιτος.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο συγκεκριμένος αριθμός δεν απηχεί το σύνολο των παιδιών από το Μαλεβίζι που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές καθώς σε αυτόν δεν περιλαμβάνονται οι υποψήφιοι που φοίτησαν στα ΕΠΑΛ αλλά και ορισμένοι μαθητές που φοιτούν σε Ενιαία Λύκεια του Ηρακλείου.

Το πρωτόκολλο του κορωνοϊού

Με το στυλό και το αποτέλεσμα του self-test ανα χείρας θα πρέπει να προσέλθουν οι μαθητές τη Δευτέρα 14 Ιουνίου, κατά την πρεμιέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, με το υπουργείο Παιδείας να παραθέτει αναλυτικές οδηγίες.

Υπενθυμίζεται πως αποφασίστηκε όλοι οι υποψήφιοι και όσοι συμμετέχουν στη διεξαγωγή των Πανελλαδικών, που αρχίζουν στις 14 Ιουνίου, να προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα έχοντας βεβαίωση αρνητικού τεστ (self testPCR ή rapid test).

Ειδικότερα:

• Οι υποψήφιοι και οι εκπαιδευτικοί θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self test, PCR ή rapid test). Το πρώτο test για τους υποψηφίους των Γενικών (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) θα γίνει την Πέμπτη 10/6 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από Πέμπτη 10/6 έως και Κυριακή 13/6. Το δεύτερο test για τους υποψηφίους των ΓΕΛ θα γίνει την Παρασκευή 18/6 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από Παρασκευή 18 μέχρι Δευτέρα 21/6. Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ το δεύτερο test θα γίνει το Σάββατο 19/6 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από το Σάββατο 19/6 μέχρι την Τρίτη 22/6. Τα δύο πρώτα δωρεάν τεστ θα διατίθενται στους υποψηφίους από τα φαρμακεία έως και το Σάββατο 5/6.

• Υποψήφιοι και προσωπικό πρέπει να δηλώσουν το αποτέλεσμα του self test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr και υποχρεούνται να φέρουν μαζί τους το ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή τη χειρόγραφη βεβαίωση, κατά την προσέλευσή τους στο εξεταστικό κέντρο κάθε ημέρα εξετάσεων. 

• Εάν κάποιος από τους διαμένοντες στο ίδιο σπίτι με υποψήφιο βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό, ο υποψήφιος μπορεί να συμμετέχει στις Πανελλαδικές ύστερα από αρνητικό PCR ή rapid test.

• Εάν κάποια περιοχή της χώρας χαρακτηριστεί «κόκκινη» εν μέσω Πανελλαδικών, οι εξετάσεις θα συνεχίζονται κανονικά με την προσκόμιση αρνητικού τεστ (self test, PCR ή rapid test) από υποψηφίους και εκπαιδευτικό προσωπικό.

Σε περίπτωση θετικού αποτέλεσματος 

Όπως τονίζει το υπουργείο Παιδείας σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος σε αυτοδιαγωνιστικό τεστ, το τεστ θα πρέπει να επαναληφθεί σε δημόσια δομή. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, ο υποψήφιος/εκπαιδευτικός λαμβάνει σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και προσέρχεται στο εξεταστικό κέντρο. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν επαναληπτικές εξετάσεις τον Σεπτέμβριο, προσκομίζοντας το αποδεικτικό του εργαστηριακού αποτελέσματος. Υποψήφιοι και εκπαιδευτικοί αίθουσας εξεταστικού κέντρου στην οποία διαγνώστηκε επιβεβαιωμένο κρούσμα κατά τη διάρκεια των εξετάσεων συνεχίζουν κανονικά τις εξετάσεις. 


Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...